Federació de Cases Regionals en Alacant - Participación
Federació de Cases Regionals en Alacant
- Dades
- Història
La Federació de Cases Regionals a Alacant, creada en 1999, es va fundar gràcies al Dia de l'Alacantí d'Adopció, festa institucionalitzada per la Diputació Provincial d'Alacant amb l'únic objectiu de no perdre les arrels. Esta Federació es troba integrada per 12 cases de distintes comunitats autònomes que van decidir unir-se eixe mateix any amb motiu dels festejos del dit dia.
Els integrants dels distints centres van pensar que crear una federació era la millor idea per a poder celebrar junts les distintes festes alacantines i, a més, donar a conéixer a tots els alacantins les distintes tradicions de les seues regions d'origen.
OBJECTIUS:
1- Promoure projectes de caràcter participatiu que tinguen per objecte el coneixement i manteniment de les arrels culturals de les Comunitats Autònomes que representen cadascuna les Cases Regionals que integren esta Federació, en la Comunitat Valenciana.
2- Promoure projectes de caràcter participatiu que tinguen per objecte la integració de la població originària de les Comunitats Autònomes que representen cadascuna les Cases Regionals que integren esta Federació, en la cultura i la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.
3- Afavorir el coneixement mutu i la convivència entre les Cases Regionals que integren esta Federació, presents en la societat valenciana.
- Activitats
- Classes de guitarra, castanyoles i gaita.
- Conferències, exposicions, teatre i poesia.
- Viatges a Alacant i província, Comunitat Valenciana i altres comunitats autònomes.
- Col¿laboracions amb les ONG Nou Futur, Creu Roja, etc.
- Celebració del Festival nadalenc, la Desfilada internacional de les Festes de Sant Joan, Festival institucional i Ofrena de flors.
- Celebració del Dia de l'Alacantí d'Adopció i de la Trobada de Cases Regionals.
- Jornades gastronòmiques, Jornades del marisc i degustacions de la gastronomia de distintes comunitats.
- Setmana Cultural: demostracions musicals, de teatre, de cultura i gastronomia.