Federación de Comunidades Originarias de Castilla La Mancha en la Comunidad Valenciana

Federació de Comunitats Originàries de Castilla La Mancha en la Comunitat Valenciana

  • Dades
President/a: Sr. Jesús Martínez Gabaldón
Any de fundació: 1997
Nº de socios: 21 Cases Regionals
Adreça: C/ Luis Santángel, 30. 46005 València
Email: j.j.martinezgabaldon@gmail.com
Web:
Telèfon: 963 74 15 05
Fax:
 
  • Història

Esta Federació es va constituir el 8 de juliol de 1997 per les cases regionals de Castella-La Manxa de València, Torrent i Alzira, juntament amb l'Associació de Daimelencs residents a València. Es troba domiciliada al carrer de Luis Santángel número 30 de València.

Després d'uns anys d'inactivitat, el dia 11 de novembre de 2005 es van iniciar les activitats pròpies de la Federació en les quals van participar la majoria de les cases i centres culturals castellano-manxecs de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu principal és mantindre la unió de tots els centres i cases regionals de Castella-La Manxa federats, per tal d'assessorar-los i ajudar-los en el seu funcionament.

Actualment està integrada per 21 cases regionals que celebren activitats de confraternització entre si i també amb les cases i les associacions culturals de València i d'altres comunitats autònomes.
 

  • Activitats
  • Encontre faller manxec, que se celebra juntament amb alguna comissió de falla, i en el qual es fa un acte d'homenatge al Quixot i el seu autor, Miguel de Cervantes.
  • Dia de Castella-La Manxa, que se celebra de manera rotatòria, cada any en una de les províncies de la Comunitat Valenciana, i que aconseguix reunir, com enguany, més de mil cinc-cents assistents.
  • Organització de viatges, conferències i diversos actes de promoció del turisme a Castella-La Manxa i la Comunitat Valenciana.
  • Celebració de jornades gastronòmiques i degustacions de productes castellano-manxecs.