Casas Regionales de Castilla-La Mancha

Ves enrere PEÑA AMIGOS DEL BONILLO Y CASA DE ALBACETE EN ALICANTE

PEÑA AMIGOS DEL BONILLO Y CASA DE ALBACETE EN ALICANTE

  • Dades
President/a: Sr. Luis Martínez Calero
Any de fundació: 1973
Federada en: Federació de Cases Regionals a Alacant i Federació de Comunitats Originàries de Castella-La Manxa a la CV
NºRegistre Associacions: 3073-A
Adreça: C/ Pintor Velázquez, 18 entreplanta 03004 Alacant
Email: asociacionamigoselbonilloenalicante@hotmail.com
Web:
Telèfon: 965 25 16 75
Fax:
 
  • Història

Esta associació la van constituir l'any 1973 un grup de 50 socis fundadors, però no la van donar d'alta en el registre fins al 1991. En l'actualitat són 405 socis.

El seu nom és 'Peña Amigos del Bonillo',  i com bé indica el nom, realment són un gran grup d'amics i paisans que es reunixen per  celebrar el dia del seu patró, el 'Santíssim Crist dels miracles',  del qual són molt devots.

Este dia tan especial per a tots els socis, està ple de celebracions, tant religioses com actes d'agermanament, ja que a través d'estes celebracions ludicoreligioses tracten de mantindre i fomentar l'amistat i la concòrdia entre tots els components. Destaca el sopar de germanor que es celebra des de fa quasi 30 anys.

Una característica important d'esta penya és que no és un grup tancat i aïllat al qual només poden accedir les persones que han nascut al poble, sinó que té una vocació oberta i integradora. Açò s'evidencia si observem que entre els més de 400 socis hi ha gent nascuda a molts llocs d'Espanya.

 La junta directiva treballa amb gran entusiasme per fomentar la integració i l'agermanament amb d'altres cases regionals i, sobretot, amb el poble d'Alacant.

Una menció especial mereix la  ciutat d'Alacant, amb la qual mantenen una relació especial d'afecte i per la qual senten molta gratitud, ja que sempre els ha acollit generosament.

  • Activitats
  • Participació en tots els actes i festejos en què se'ls sol·licita, com ara les desfilades de les Fogueres de Sant Joan i molts actes alacantins més.
  • Reunions camperes d'agermanament, que es celebren durant 6 o 7 dies l'any.
  • Degustacions gastronòmiques en les quals els plats principals són: les 'gachas amb tajá', els gaspatxos manxecs amb llebre i perdiu, la coca de pastors, el 'chusmarro' i molts altres plats, tots acompanyats d'una fresqueta i  bona 'cuerva'.
  • Competicions de jocs tradicionals: el llançament de reixa, la volea, el tirasoga i la petanca, que requerixen gran força i destresa. També s'hi juga a jocs de cartes tradicionals com el truc de flors i el truc d'espases i bastos.
  • Organització de viatges per tota la geografia espanyola.