Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere OCTUBRE 2020

OCTUBRE 2020

    • La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha publicat per primera vegada les bases reguladores per a les subvencions destinades a localització, exhumació i identificació de víctimes desaparegudes durant la guerra civil i la dictadura, en el marc de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana. La Generalitat plasma així, per primera vegada, unes bases que regulen la concessió d'aquestes ajudes. En paraules de la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, "suposa un pas molt important per a establir un marc clar en el treball d'exhumacions i recuperació de les víctimes de les fosses comunes en el nostre territori". La consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que "continuarem treballant per a recuperar la nostra memòria democràtica i aconseguir que el nostre territori quede lliure de fosses comunes, un objectiu que no pot esperar més perquè les famílies tenen dret a recuperar les restes dels seus familiars, un moment que esperen des de fa molts anys". En les pròximes setmanes es publicarà la convocatòria d'aquestes ajudes, que seran fins a 350.000 euros.
    • La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, acompanyada del secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, i la directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez Galant, va mantindre una reunió amb representants del Consell Valencià de la Joventut en la qual han enfortit els vincles de col·laboració i han repassat les propostes de la joventut valenciana en matèria de participació ciutadana. La consellera Rosa Pérez Garijo ha mostrat el seu total suport a la proposta que l'edat per a votar s'establisca a partir dels 16 anys «en tots els processos participatius que s'impulsen en el nostre territori, perquè la nostra joventut ha de poder participar i exercir el seu vot amb una edat en la qual ja es tenen reconegudes diverses responsabilitats i drets associats aquestes». La consellera de Participació va assenyalar, a més, que el Consell Valencià de la Joventut «tindrà un paper important dins el procés de pressupostos participatius de la Generalitat, aportant propostes i impulsant la participació per part de les persones joves». Així mateix, Pérez Garijo va traslladar als representants de la joventut valenciana que des del Govern valencià es garantirà la presència de gent jove en els òrgans participatius de la Generalitat. També es va abordar la importància d'explorar totes les vies de col·laboració possibles en l'àmbit de la formació en participació per a aconseguir que la joventut s'implique cada vegada més.
    • La Conselleria de Participació, vol conéixer de primera mà els ajuntaments amb més experiència en aquest àmbit de cara a preparar els primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana, que s'executarien en 2022 El secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, i la directora general de Participació María Jesús Pérez Galant, es van reunir telemàticament amb la regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alcoi, Teresa Sanjuán, per a conéixer una de les entitats locals valencianes amb més experiència de pressupostos participatius, atés que estan realitzant-los en la localitat des de l'any 2014. L'objecte de les reunions és descobrir les dificultats que les entitats locals s'han anat trobant al llarg dels anys, quines millores han anat incorporant per tal de corregir errors de les primeres experiències participatives, què tenen pensat per a millorar el percentatge de participació ciutadana ,així com quines són les principals crítiques o suggeriments que han rebut de la seua població.
    • El passat 28 de setembre es va celebrar el Dia Internacional de l'Accés Universal a la Informació. Amb aquest motiu, la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, va desatacar que les institucions obertes a la ciutadania «són exemple de transparència, fent efectiu el dret universal d'accés a la informació pública». En aquest sentit, va animar la ciutadania a exercir el seu dret a saber fent ús dels canals que té a la seua disposició, especialment les sol·licituds d'accés a la informació dels portals de transparència. La Conselleria de Transparència es va sumar a aquesta commemoració internacional que se celebra el 28 de setembre i que es va aprovar mitjançant resolució de l'Assemblea General de l'ONU el 15 d'octubre de 2019; anteriorment es coneixia com el Dia del Dret a Saber. El Portal de Transparència de la Generalitat, GVA Oberta, «és una clara mostra de la importància que té per al Govern valencià garantir l'accés a la informació pública de manera clara, transparent i accessible», va explicar la consellera.

Pròximes activitats

28 d'octubre
De 11:00 a 13:30 hores
Jornada de bones pràctiques municipals en l'Agenda 2030: cap a una acció municipal compromesa amb el desenvolupament sostenible