T'interessa

Presentació

Presentació

Benvinguts a l'espai de la Delegació de Protecció de Dades.

La figura del delegat o delegada de Protecció de Dades naix amb el Reglament (UE) 2016/679 (d'ara en avant, RGPD) i és obligatòria en les administracions públiques.

En 2018 es va crear per decret la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat, sent única per a totes les conselleries i entitats del sector públic instrumental d'aquesta administració, així como les seus subdelegacions.

Encara que la Delegació està adscrita a la Sotssecretaria de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, el delegat o delegada compta amb autonomia en l'exercici de les seues funcions, entre les quals destaquem les següents:

  • Informar i assessorar els responsables i empleats públics de la Generalitat sobre les obligacions que imposa la normativa de protecció de dades.
  •  Supervisar que es complisca aquesta normativa.
  • Assessorar respecte de les avaluacions d'impacte de dades de caràcter personal.
  • Cooperar amb l'autoritat de control, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.
  • Actuar com a punt de contacte amb les persones interessades pel que respecta a totes les qüestions relatives al tractament de les seues dades personals i a l'exercici dels seus drets.

Les dades de contacte de la Delegació de Protecció de Dades per als ciutadans són les següents:

  • Passeig de l'Albereda, 16. 46010 València
  • Correu electrònic: dpd@gva.es

En l'apartat INFORMACIÓ GENERAL posem a la vostra disposició una breu explicació sobre les principals qüestions en matèria de protecció de dades. Podeu trobar informació més concreta en els apartats DE “GUIES” I “EXERCICI DE DRETS I RECLAMACIONS”. Així mateix, les pàgines web de les autoritats de control i entitats de referència en matèria de protecció de dades us poden proporcionar informació de qualitat i amb un alt grau de detall.