Novetats

« Ves enrere

Alacant reunix a totes les comunitats autònomes en l'XI Trobada de Cooperació al Desenvolupament

Alacant reunix a totes les comunitats autònomes en l'XI Trobada de Cooperació al Desenvolupament

 

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, inaugura l'XI Trobada de comunitats autònomes i Cooperació al Desenvolupament, que se celebra durant els dies 26 i 27 d'abril en la seu de Casa Mediterrani. També participarà la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, i el director general de Casa Mediterrani, Javier Hergueta.

Alacant albergarà esta cima autonòmica orientada a una "Nova estratègia de cooperació descentralitzada en el segle XXI" i en la que es realitzarà un reconeixement especial al catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat del País Basc, Koldo Unceta, per les seues aportacions i estudis relacionats amb la cooperació descentralitzada.

Així mateix, es realitzaran conferències sobre temes com a educació per a la ciutadania global, la universitat com a projecte de cooperació descentralitzada, el paper de les entitats locals o del voluntariat internacional en la cooperació descentralitzada.

La trobada serà clausurada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i comptarà amb la presència del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i del secretari d'Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib, Fernando García Casas.

S'ha confirmat l'assistència d'un total de 52 persones expertes i representants del nivell polític i tècnic de les comunitats autònomes de Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castilla-León, Catalunya, Comunitat de Madrid, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, Múrcia, Navarra, Euskadi, Principat De i Andalusia. Així mateix, es comptarà amb l'assistència del director de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i de l'Oficina d'Acció Humanitària, així com un altre personal tècnic tant d'estos agents com del Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació.

Les trobades de comunitats autònomes sobre Cooperació Internacional al Desenvolupament, que es vénen celebrant des de fa ja una dècada, constituïxen un espai de treball sobre cooperació descentralitzada amb participació de representants de l´Administració General de l´Estat. L'objectiu és mantindre i propiciar canals de comunicació i intercanvi que permetan millorar i sumar els esforços de tots els actors implicats, units per l'objectiu comú de promoure un món més sostenible, igualitari i just.


 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

Editor de continguts