Procés de participació ciutadana Vega RENHACE

Procés de participació ciutadana Vega RENHACE

En el marc dels acords del Seminari de Govern-Hivern 2020 (Xàbia-Dènia), la Direcció general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, adscrita al departament de Presidència de la Generalitat, ha dissenyat el Pla de Regeneració de la Vega Baixa, «PLA LA VEGA RENHACE», que respon a la necessitat d'establir respostes eficaces a la problemàtica generada en aquesta comarca per les depressions aïllades en nivells alts, conegudes com «DANA».

En el context del Pla descrit resulta necessari generar un procés de reflexió entorn a les situacions d'emergència climàtica viscudes en diferents períodes de temps i, en conseqüència, buscar solucions conjuntament entre tots els agents implicats en la comarca per a aconseguir una comunitat resilient, pròspera económicament i amb una alta qualitat de vida.

Així, amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana, es realitza un procés de participació ciutadana, amb el qual es persegueix, a més d'un aprofundiment en la conscienciació ciutadana, la presentació d'idees i iniciatives ciutadanes per a reactivar les accions preventives, la creació d'infraestructures inspirades en entorns sostenibles i propicis per a pal·liar el mal de les catàstrofes futures, tot açò afavorit amb metodologies participatives i tenint en l'horitzó polítiques d'ordenació del territori.

El propòsit és generar espais de reflexió que conjuguen l'àmbit educatiu, econòmic i polític en la millora de l'entorn, cosa que és fonamental per a que el Projecte produïsca resultats que milloren substancialment la qualitat de vida dels entorns castigats freqüentment per les «DANA».

Amb la preparació del procés participatiu, basat en el diàleg i la participació ciutadana, i per a dissenyar i elaborar el contingut concret del Projecte en el seu aspecte participatiu, s'ha previst l'organització de quatre jornades de debat i reflexió. La primera jornada es va realitzar al municipi de Dolores el passat 12 de març.

Per causa de la pandèmia per COVID-19 i la declaració de l'estat d'alarma el procés participatiu continuarà amb les rondes previstes però a través de diverses eines telemàtiques: videoconferències massives, sessions de treball virtuals i finalment votació dels projectes.

 

 

Presentación en San Isidro el 9 de marzo de 2020 Jornada de Dolores