Casas Regionales de Melilla

Ves enrere CASA DE MELILLA EN VALENCIA

CASA DE MELILLA EN VALENCIA

  • Dades
President/a: Sr. José Luis Caras Toledo
Any de fundació: 1993
Federada en: Federació Valenciana de Cases Regionals d'Espanya
NºRegistre Associacions: 5975
Adreça: C/ General Barroso, 55. 46017 València
Email: jolucato40@gmail.com
Web:
Telèfon: 610 679 152
Fax:
 
  • Història

Un reduït grup de persones d'origen melillenc, amb voluntat, decisió i pocs mitjans, van posar les bases del que actualment és la Casa de Melilla a València. Amb la denominació `Fills de Melilla' el dia 10 de març de 1993 van redactar els primers estatuts i van ser aprovats el 16 de març.

 

Al mes d'abril es van instal·lar a la Plaça del Sainetista Arniches en un local xicotet per tal de reunir-se tots els melillencs residents a València. Ací es feien càrrec de les despeses inherents al local.

Els socis fundadors crearen una casa regional reconeguda per les autoritats locals de la ciutat de Melilla i també van rebre una subvenció econòmica.

Van aconseguir un local més gran que el del carrer General Barroso de València.

El nombre de socis va augmentar, es van projectar a l'exterior i van canviar el nom del centre pel de `Casa de Melilla en Valencia'.

  • Activitats

 

  • Celebració de Reis i pare Noel. Participació en el Concurs de betlems que organitza la Junta Municipal de Patraix. Activitats amb els xiquets: concurs de targetes, joguets el dia de Reies, pallassos.

  • Planten la Creu de Maig.

  • Funcions de teatre, chirigotes.

  • Organització de trobades per a confraternitzar amb paisans d'altres cases de Melilla amb la celebració de les activitats següents: club del Gourmet, recitals poètics, concurs de poesia.

  • Participació en la Trobada Gastronòmica Cultural de la Federació Valenciana de Cases Regionals d'Espanya. També a les Falles, l'Exma. Alcaldessa de València els convida a la recepció que oferix a l'Ajuntament i a la balconada principal, per vore la mascletada. Participació en la Cavalcada del Regne i desfilada en l'Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats.

  • Celebració del Dia de la Verge de la Victòria, patrona de Melilla i de la Revolta del Setge de Melilla, que es va produir del 9 de desembre de 1774 al 19 de març de 1775 .