Casas Regionales de Galicia

Ves enrere CENTRO GALLEGO DE VALENCIA AMICS DE LA GAITA

CENTRO GALLEGO DE VALENCIA

  • Dades
President/a: José Ramón Cerdeira Alonso
Any de fundació: 1966
Federada en: No federada a la CV
NºRegistre Associacions: 73
Adreça: C/ Valéncia, 46 - 46470 Massanassa
Email: secretaria@centrogalegovalencia.es
Web: http://centrogalegovalencia.es/
Telèfon: 693442780
Fax:
 
  • Història

El 21 de febrer de 1966 es va crear el Centre Gallec de València amb l'objectiu d'agrupar els gallecs i simpatitzants residents a la capital i els seus voltants, per a estrènyer els llaços d'amistat, cultura i ajuda mútua. 

Des d'aquest any i fins a finals de la dècada dels 90, el Centro Gallec de València va ser un lloc de trobada per a emigrats de les terres gallegues i persones afins a aquesta cultura, on organitzaven diferents esdeveniments religiosos, culturals, gastronòmics i ludicofestius. D'aquest període destaca la fundació de la biblioteca de l'entitat, i també del grup de ball gallec a càrrec de l'humorista Moncho Borrajo (originari de Baños de Moulgas, Orense), que durant aquells anys estava estudiant a València.

Durant els primers anys del recentment estrenat segle XXI, naix l'Associació d'Amics de la Gaita de València, que aglutina gallecs i persones afins en aquesta ciutat, i que comença el seu camí en l'àmbit musical i cultural. A causa que el Centre Gallec de València resta inactiu durant aquests anys, és l'Associació d'Amics de la Gaita de València la que organitza cursos d'instruments tradicionals gallecs, cursos de ball, exposicions de pintura gallega, trobades, i també la celebració de les festivitats gallegues més assenyalades. D'aquesta manera, esdevé un referent a València quant a la cultura i la tradició gallega. El 3 d'abril de 2011 es va aprovar en una assemblea que la Junta Directiva d'aquesta associació prenga les regnes del Centre Gallec de València per a fer-lo renàixer. 

Actualment, el Centre Gallec de València Amics de la Gaita ja ha organitzat diferents esdeveniments, als quals aspira donar continuïtat durant els pròxims anys.

  • Activitats
  • Escola Esportiva.

  • Organització d'activitats musicals. Classes de gaita, concerts a la seu o en col·laboració amb altres associacions.

  • Celebració del Dia de Galícia, del Dia de les Lletres Gallegues i del Dia de la Comunitat Valenciana.

  • Ofrena de flors.

  • Celebració del Magosto.