Alcem-nos / Acord Ciutadà - Propostes Ciutadanes

Alcem-nos / Acord Ciutadà - Propostes Ciutadanes

 

 

ALCEM-NOS DOCUMENT DE PROPOSTES CIUTADANES

 

- Què és Alcem-nos - Acord Ciutadà?

Dins del programa Alcem-nos de la Generalitat, que pretén la reconstrucció social i econòmica de la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica obrigué l'espai Acord Ciutadà, el qual consisteix a donar-li veu a la societat civil organitzada a través de tres eines:

 

 1. El Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana que deliberà al respecte i aportà les seues reivindicacions el passat dilluns 22 de juny.

 2. En aquest mateix espai web s'enviaren les propostes de reconstrucció com a entitat ciutadana o com a ciutadà/na a títol individual.

 3. Se celebraren un encontre virtual ciutadà a les comarques del nord, un altre a les comarques del centre i un altre a les comarques del sud.

 

La participació ciutadana és fonamental en la construcció de polítiques públiques que han de posar-se en marxa per a la recuperació de la Comunitat Valenciana. Són necessàries les vostres reflexions i propostes des dels diferents àmbits socials i comunitaris. Valencians i valencianes, alcem-nos!

 

 • S'enviaren les propostes de reconstrucció social i econòmica al correu: dg_participacion@gva.es

 

- Qui participà dels encontres ciutadans virtuals?

 • Dos entitats ciutadanes del Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana que tenien presència a les comarques on es realitzà l'encontre ciutadà.

 • Dos entitats ciutadanes que no estan al Consell de Participació Ciutadana i que tenien presència a les comarques on es realitzà l'encontre ciutadà.

 • Un/a tècnic municipal de participació ciutadana de les comarques on es realitzà l'encontre ciutadà.

 • Un/a investigador/a de temes de societat civil i participació ciutadana d'una de les Universitats públiques de les comarques on es realitzà l'encontre ciutadà.

 • Un/a representant polític/a de Participació Ciutadana i Transparència de la Generalitat.

 • La Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, abans de començar l'acte.

   

- Quines temàtiques s'abordaren?

 • En cada encontre ciutadà hi hagué un tema central que s'emfatitzà segons la idiosincràsia de les comarques. En les del nord va ser el despoblament, en les del centre els serveis públics i en les del sud el model productiu.

 • Però també s'abordà la sanitat en particular; la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu; el reforçament dels sistemes de protecció social i de cures; el dret a l'habitatge digne; el paper de la societat civil organitzada i la urgència d'una agenda verda contra el canvi climàtic, sempre amb una mirada posada als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

 

- Quan i on se celebraren els encontres ciutadans?

 

 • Tots els encontres ciutadans es van poder seguir en directe al canal de YouTube de la Generalitat Valenciana i estigueren oberts a la participació del públic.

 • Accedeix a tots els encontres a continuació:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------