Campaña Recordamos para no repetir

Recordem per no repetir

T'interessa

BEBÉS ROBATS

BEBÉS ROBATS

La Llei 14/2017, de 10 de novembre, de memòria històrica i per la convivència de la Comunitat Valenciana, en la seua disposició addicional cinquena aborda la problemàtica de la desaparició forçada d’infants durant la guerra civil i la dictadura franquista fins a l'entrada en vigor de la Constitució de 1978, establint la necessitat d'articular en col·laboració amb altres administracions i organismes els procediments legals que permeten investigar i conéixer tota la veritat sobre aquests delictes qualificats per la Comissió de Nacions Unides en el seu informe sobre persones desaparegudes com de lesa humanitat, i dotarà de cobertura jurídica, psicològica i assistencial les víctimes.

S'estableix la necessitat d'elaborar un cens de nounats sostrets que no serà públic amb la finalitat de salvaguardar les dades personals que hi continga, però proporcionarà a les persones interessades còpia de la documentació que els afecte. Així mateix, el banc d'ADN previst en la llei recollirà mostres de les persones afectades pels robatoris de nounats, tant en el cas de les mares biològiques com de les persones adoptades, i procurarà la coordinació deguda amb altres bancs d'ADN que poguera existir en l'administració general de l'Estat i en altres comunitats autònomes.

    Per part de la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica es va remetre una carta informativa a les associacions de nadons sostrets sobre el projecte FISABIO- Universitat de València i aquesta Conselleria a l'efecte de que les associacions siguen coneixedores del treball de la Generalitat i i convidant a la seua participació

​​​​​Associacions de la Comunitat Valenciana

Proposición de Ley sobre bebés robados en el Estado español.

Campanya "Açò no és un conte": bebés robats. Per ajudar a confirmar la identitat de bebés robats durant la dictadura franquista.

El documental "Morir tranquil·la". - Documental, produït per la Conselleria de Qualitat Democràtica i realitzat per InfoTV, compta amb guió i direcció de Sergi Tarín i direcció de fotografia de José M. Casamayor.