Campanyes

Ves enrere 8M, Dia Internacional de la Dona / #CuidarseÉsFeminista

8M, Dia Internacional de la Dona / #CuidarseÉsFeminista

Les cures són responsabilitat col·lectiva

Hui dimarts, 8 de març, commemorem un any més el Dia Internacional de la Dona per a reivindicar la igualtat entre dones i homes i combatre totes les formes de sexisme. Amb aquesta avinentesa, us fem difusió de la campanya institucional desplegada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb el lema 'Cuidar-se és feminista'.

ImagenLes tasques de cures, que són l'eix fonamental de sosteniment de la vida, recauen en la seua major part en les dones a causa de la persistència de condicionaments socials sexistes. No es tracta només d'una qüestió de l'esfera privada. Tot el sistema social i econòmic es beneficia d'unes feines molt rendibles que quasi sempre es fan 'gratis' i dins del marc de les relacions personals i familiars; en tot cas, sense visibilitat ni prestigi. A més, per sobrecàrrega d'obligacions, és freqüent que les dones no puguen gaudir elles mateixes del seu dret al temps de qualitat necessari per al seu benestar.

La campanya recorda que tant les cures com el temps de qualitat al qual tenen dret les dones són responsabilitat col·lectiva, no personal. Així, les administracions públiques tenen la responsabilitat de garantir el repartiment equitatiu entre dones i homes del temps dedicat aquestes feines. El canvi de paradigma que faça valdre les cures és un dels objectius de la futura nova llei valenciana d'igualtat, que tindrà un dels seus pilars en la generació de polítiques públiques que permeten a dones i homes participar en condicions d'igualtat en la vida familiar, social, comunitària i econòmica.

Podeu trobar més publicacions d'aquesta campanya amb el hashtag #CuidarseÉsFeminista, que podeu compartir també, si voleu, en les vostres xarxes socials.