notícies

Ves enrere Nou informe d'ONU Dones revela importants escletxes per a l'apoderament de les dones i proposa una sòlida agenda per a introduir canvis

Nou informe d'ONU Dones revela importants escletxes per a l'apoderament de les dones i proposa una sòlida agenda per a introduir canvis

(14/02/2018) L'informe posa en relleu les desigualtats i els problemes que enfronten les dones i identifica bretxes i oportunitats per a la igualtat de gènere en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Hacer las promesas realidad: La igualdad de género en la Agenda 2030 para el Desarrollo SostenibleNacions Unides, Nova York — ONU Dones ha presentat hui el seu informe insígnia "Fer les promeses realitat: La igualtat de gènere en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible". A través d'evidències i dades concretes, l'informe demostra la naturalesa generalitzada de la discriminació en contra de les dones i les xiquetes en tot el món i recomana mesures pràctiques per a complir a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Dos anys i mig després de l'adopció de l'Agenda 2030, este informe —el primer en el seu tipus— examina, des d'una òptica de gènere, el progrés aconseguit i els desafiaments pendents per a la implementació dels 17 Objectius per al Desenrotllament Sostenible (ODS). L'Agenda, enfocada en la pau, la igualtat i la sostenibilitat, oferix una potent narrativa alterna a l'increment actual dels conflictes, l'exclusió i la degradació ambiental. A pesar d'això, las dones s'enfronten a un conjunt de desafiaments sense precedents en totes estàs àrees, por el que es fa necessari adoptar una seriós de mesures urgents per a superar-los.

 

(Text original en castellà. Per a continuar llegint, clica en l'enllaç de baix)