Organismes

Portals

butlletí de transparència

butlletí de transparència

Des d'ací podeu consultar el butlletí de novetats de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. 

 

Així mateix, si el voleu rebre per correu electrònic, des dels enllaços que trobareu més avall podeu donar d'alta o cancel·lar la vostra subscripció. Si ja us heu subscrit i voleu modificar una adreça existent, us haureu de donar de baixa i fer una alta nova.

Butlletí

Ves enrere Setembre 2017

Setembre 2017

    • La Generalitat Valenciana i el Govern Regional de Múrcia firmaran un conveni de col·laboració i intercanvi d'experiències en matèria de transparència i participació ciutadana. És una de les conclusions de la reunió que han mantingut el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i la seua homòloga al govern autonòmic de Múrcia, Noelia Arroyo. Alcaraz ha assenyalat que la creació de conselleries de Transparència a les comunitats autònomes indica que hi ha una demanda ciutadana de regeneració democràtica que exigeix instruments clars, nítids, per garantir el bon govern, l'accés a la informació pública i la participació ciutadana. La consellera murciana ha coincidit en la importància de la creació a nivell autonòmic d'organismes que milloren la transparència.
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ha participat en l'enviament d'ajuda humanitària per part de Creu Roja a la població refugiada sahrauí dels campaments de Tinduf, a Algèria. L'enviament està format per material de cuina, d'higiene, mantes i tendals, entre d'altres. Amb tot açò, es preveu cobrir les necessitats de 2.500 famílies que viuen als campaments de refugiats. El director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo ha destacat el compromís del Govern valencià amb el poble sahrauí i ha valorat la capacitat de reacció de la Comunitat Valenciana per a atendre les crisis humanitàries que es produeixen al món. El Consell aporta 225.000 euros a Creu Roja per posar en marxa les diferents actuacions que contempla el projecte "Acció humanitària de la Comunitat Valenciana a través del Centre Logístic d'Emergències Internacionals" l'any 2017.
    • La Generalitat ha rebut més de 20 milions de consultes ciutadanes en aquests primers sis mesos de l'any a través dels seus tres canals d'atenció: les oficines PROP, el servei telefònic 012 i les visites a través d'internet de la guia PROP en el portal de GVA. Una xifra que duplica a la del mateix període de l'any passat quan es van registrar al voltant de 8,5 milions de consultes. La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, competent en la gestió dels PROP, ha reforçat la xarxa d'oficines en la Comunitat amb la creació de nous punts d'atenció en les localitats d'Alcoi i Llíria, així com també en la seu de la mateixa Conselleria en l'edifici de ´La Cigonya` a València. A més, està previst que en els pròxims mesos s'òbriguen les oficines als municipis de Dénia i Morella.
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació està preparant diferents actes per tal de commemorar el 70 aniversari de la Casa Valenciana a París, com a integrant dels Centres Valencians a l'Exterior (CEVEX). Entre les activitats previstes hi ha exposicions sobre vins valencians i festes tradicionals, i també de la història de la pròpia Casa Valenciana a París. Dins l'aposta del Consell per la promoció dels CEVEX com a espais de participació ciutadana i foment de la cultura dels valencians i valencianes, també està prevista l'organització d'una setmana cultural amb diferents activitats a la Casa de València a Madrid.

Pròximes activitats

5 de setembre
17:00 hores
Taula redona Escola d'Estiu UPV- On estan els límits a l'accés a la informació
Paranimf de la UPV, Camí de Vera, s/n
6 de setembre
09:15 hores
Inauguració II Congrés de Bon Govern i Transparència de la CV - UV
Facultat Dret. Av. Tarongers s/n
25 de setembre
Trobada Aragó - Comunitat Valenciana
Morella