Organismes

Portals

butlletí de transparència

butlletí de transparència

Des d'ací podeu consultar el butlletí de novetats de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. 

 

Així mateix, si el voleu rebre per correu electrònic, des dels enllaços que trobareu més avall podeu donar d'alta o cancel·lar la vostra subscripció. Si ja us heu subscrit i voleu modificar una adreça existent, us haureu de donar de baixa i fer una alta nova.

Butlletí

Ves enrere Juliol 2020

Juliol 2020

    • La consellera Rosa Pérez Garijo ha comparegut en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat a les Corts per donar compte de les actuacions dutes a terme a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica durant la crisi de la COVID-19. La consellera ha subratllat que la Generalitat és la segona millor valorada en transparència de tot l'Estat, i ha remarcat entre les actuacions realitzades pel seu departament: l'obertura del nou portal de Dades Obertes, l'increment de la plantilla del 012 i la declaració d'Interès General de les convocatòries a Cooperació.
    • La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha iniciat els treballs d'exhumació d'una fossa comuna al cementeri de Castelló, on es troben soterrades les restes de 8 persones represaliades pel franquisme. Aquesta és la primera exhumació que es realitza directament des de la Generalitat. Els treballs, que duraran aproximadament 20 dies, se centraran en la recuperació d'aquests cossos. Dues de les víctimes van ser alcaldes de les localitats castellonenques Villahermosa i Lucena del Cid: Jose Llach Ibáñez i Casimiro Isidro Beltrán, respectivament. Junt amb ells es troben les despulles de Ricardo Sánchez Vila, José Garí Boix, Manuel Bueso Puig, Marcelino Ora Ribera, Agustín Martí Mateu i Francisco Bachero Bartol. La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha subratllat que «hui és un dia molt important. Marca un abans i un després en les polítiques públiques autonòmiques de memòria democràtica. Per fi podem actuar directament i executar una exhumació que tornarà els cossos de 8 víctimes al seus familiars, els quals han estat esperant aquest moment durant molts anys».
    • La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat el nou Portal de Dades Obertes de la Generalitat Valenciana, realitzat amb la col·laboració de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTIC). Aquesta eina (consultar ací) permet la consulta i descàrrega de conjunts de dades obertes diversos, entre d'altres sobre salut, educació, infraestructures, demografia, infraestructures, etc. Fins el moment el Portal de Transparència de la Generalitat allotjava un apartat en el què es podia consultar un repositori de conjunts de dades obertes. «Ara, amb el nou Portal de Dades Obertes el canvi és substancial», ha indicat Pérez Garijo, qui ha destacat, a més, que l'obertura d'aquesta eina «ens permet anar més enllà inclús d'allò que marca la Llei de Transparència. Amb aquest portal ens col·loquem entre les comunitats autònomes que més estan avançant amb dades obertes, amb un esforç tecnològic important i amb uns beneficis que recauen directament, d'una banda, en la societat, la qual millora l'accés a la informació; i d'altra, en les administracions, les quals donen un pas en la gestió de dades de gran importància actualment».
    • Els 12 projectes identificats com a prioritaris per la ciutadania durant el procés de participació del Pla Vega Renhace, impulsat per la Generalitat Valenciana, han sigut presentats a Guardamar del Segura. Un total de 482 persones, 444 de manera telemàtica, i 38 presencial, van expressar les seues preferències i van triar entre les propostes agrupades en 115 projectes durant el procés de participació ciutadana. La consellera de Participació Ciutadana, Rosa Pérez Garijo, ha felicitat, en la clausura de l'acte, els veïns i les veïnes de la comarca per la seua implicació i ha subratllat: «Aquest ha sigut el primer procés participatiu valencià d'aquesta envergadura i no serà l'únic. El Pla Vega Renhace servirà d'exemple per a moltes altres administracions. En el govern del Botànic, i en la Conselleria de Participació en particular, tenim clar que aquesta ha de ser la dinámica a seguir si volem caminar cap a eixe horitzó comú que és la democràcia participativa. Estic convençuda que a poc a poc aconseguirem estendre la participació ciutadana als nostres governs en el que al disseny de les polítiques públiques es refereix». Pérez Garijo ha assenyalat que es conclou així tres de les quatre fases que tot procés de participació ha de contemplar: 1) Informació i diagnòstic de la situació, 2) Formulació de propostes i 3) Debat. Queda, per tant, la quarta i última fase: El Retorn. «En aquesta fase l'administració pública assumeix el rol d'actor principal i ha de retornar a la ciutadania la informació amb els resultats obtinguts en el procés participatiu».

Pròximes activitats

9 de juliol
13:30 h
Signatura conveni sobre protecció de dades amb el CES
14 de juliol
12 h
Visita Creu Roja València
16 de juliol
12 h
Visita 012