Organismes

Portals

butlletí de transparència

butlletí de transparència

Des d'ací podeu consultar el butlletí de novetats de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. 

 

Així mateix, si el voleu rebre per correu electrònic, des dels enllaços que trobareu més avall podeu donar d'alta o cancel·lar la vostra subscripció. Si ja us heu subscrit i voleu modificar una adreça existent, us haureu de donar de baixa i fer una alta nova.

Butlletí

Ves enrere Gener 2017

Gener 2017

    • El passat 15 de desembre, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, va celebrar el Dia Mundial contra la Corrupció amb la conferència del jutge Pablo Ruz, 'La investigació de les causes de corrupció'. La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, va ser l'encarregada de presentar el jutge. Oltra va apel·lar a una administració de justícia valenta, independent i que investigue sense obstacles els casos de corrupció. Per la seua Ruz va insistir en la falta de mitjans i d'especialització per a la investigació dels casos de corrupció. També va apuntar altres problemes quotidians que els jutges que instrueixen este tipus de casos afronten, com ara la indefinició dels delictes de corrupció, la corrupció sistèmica a causa de les males pràctiques o el desemparament amb què es troben els delators d'aquests casos. El jutge Pablo Ruz va ser durant 5 anys magistrat de l'Audiència Nacional. En este temps va instruir alguns dels processos de corrupció més greus dels últims temps com el cas Gürtel, els papers de Bárcenas o el cas Pretòria.
    • La conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha tancat l'any amb la publicació del número 61 de la Revista Valenciana d'Estudis Autonòmics. Una edició dedicada al sistema de finançament autonòmic. A l'acte de presentació de la publicació va participar el president de la Generalitat Ximo Puig qui ha valorat que la publicació haja recuperat el seu "vell esperit". Per a Puig «la revista torna a ser allò que inicialment va ser en el seu naixement, quan el que volia era donar-li teoria a la posterior praxi del que ha de ser el nostre autogovern". Sota el títol, "Autonomia política i sistema de finançament: les mancances d'un model caduc", la Revista Valenciana d'Estudis Autonòmics comença una nova etapa amb una publicació "oberta i participativa", que tracta d'imprimir un impuls dinàmic d'iniciatives intel·lectuals relacionades amb matèries vinculades amb l'autogovern, tal com ha destacat el conseller Manuel Alcaraz.
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha celebrat a València una trobada autonòmica sobre els serveis d'atenció a la ciutadania 012, una jornada que ha coincidit amb el 20 aniversari de la posada en marxa d'estos serveis per part de la Generalitat Valenciana. El sotsecretari de la conselleria Alfonso Puncel ha assenyalat que «la trobada ha servit per a compartir les bones pràctiques i les experiències d'altres comunitats autònomes per a poder adaptar-les al nostre servei d'atenció telefònica».
    • La Direcció General de Cooperació i Solidaritat va organitzar este passat mes de desembre a Castelló la jornada "Dona, Drets Humans i Desenvolupament Sostenible en Igualtat". Es tracta d'un punt de trobada per a generar aliances per continuar treballant amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i, en concret, amb l'Objectiu número 5 d'Igualtat d'Oportunitats. Els dos assumptes claus als voltants dels quals s'ha centrat el debat han sigut els drets humans i els ODS amb un enfocament de gènere, imprescindible i fonamental en el marc de la nova Llei valenciana de Cooperació, en la qual s'està treballant.

Pròximes activitats

17 de gener
12:00 hores
Comissió de Codificació de Dret Civil Valencià
Alacant
20 de gener
Inici presentació candidatures al Consell de Participació de la Comunitat Valenciana
24 de gener
15:00 hores
Consell dels CEVEX per videoconferència
Ciutat administrativa 9 d'octubre a València