Organismes

Portals

butlletí de transparència

butlletí de transparència

Des d'ací podeu consultar el butlletí de novetats de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. 

 

Així mateix, si el voleu rebre per correu electrònic, des dels enllaços que trobareu més avall podeu donar d'alta o cancel·lar la vostra subscripció. Si ja us heu subscrit i voleu modificar una adreça existent, us haureu de donar de baixa i fer una alta nova.

Butlletí

Ves enrere Febrer 2020

Febrer 2020

    • Amb motiu del Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha reprès la tasca de reconeixement per part de la Generalitat a les víctimes valencianes de l'Holocaust. A la ciutat de Villena es van lliurar cinc «Rajoles de la Memòria» del projecte «Construint Memòria» en record de cinc homes de l'Alt Vinalopó que van passar pels camps de concentració i extermini de Mauthausen i Neuengamme. La consellera, Rosa Pérez Garijo, va expressar la seua voluntat de donar impuls i continuar amb aquesta tasca de repartir els reconeixements visitant periòdicament les diferents comarques i seguir fent actes commemoratius a escala comarcal.
    • La Conselleria de Participació, Transparència Cooperació i Qualitat Democràtica ha posat en marxa el servei pilot AutoPROP, que permet a la ciutadania realitzar de manera autònoma els seus tràmits i comptar, si ho desitja, amb l'assistència d'un funcionari o una funcionària de la Generalitat. Aquest servei d'autogestió està dissenyat per a les persones que no disposen de mitjans tecnològics o tenen alguna dificultat en el seu ús i desitgen comptar amb ajuda a l'hora de realitzar els seus primers tràmits telemàtics amb la Generalitat. La consellera de Participació, Transparència Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat la importància de continuar treballant en la millora contínua dels serveis d'atenció que s'ofereixen a la ciutadania perquè puguen realitzar els seus tràmits amb l'administració «de la forma més àgil, senzilla i pròxima possible».
    • La consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, va assistir a la presentació de la campanya «Un euro, llavor de solidaritat: salvem vides a la Mediterrània», d'Escola Valenciana, amb la qual la Generalitat col·labora un any més. Pérez Garijo, va destacar que «la solidaritat ens ajuda a avançar en justícia social», a més de recordar que «tots hem sigut i som migrants», durant l'acte que s'ha realitzat en el Col·legi d'Educació Infantil i Primària Enric Valor d'Alacant, coincidint amb la celebració del Dia de la Pau. La consellera va posar en valor el treball que realitza Escola Valenciana «en la construcció d'una cultura de la cooperació que es mou, creix i està plena de vitalitat i il·lusió». Així mateix, la consellera va apel·lar al paper de l'educació «per a construir un món millor a través de valors fonamentals com la solidaritat i la cooperació». Pérez Garijo va assenyalar que «és una molt bona notícia que la campanya solidària d'enguany se centre de nou, amb la implicació i compromís dels centres educatius de la Comunitat, a salvar vides en la Mediterrània», i ha afegit que la tasca que realitza Open Arms és «impressionant», rescatant vides cada dia.
    • La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha signat amb l'empresa arqueològica Drakar el contracte per a exhumar els cossos de 31 persones que es troben a les fosses comunes que hi ha a les localitats de Benissa i Monòver. L'empresa adjudicatària dels treballs començarà al més aviat possible amb les tasques d'exhumació de 5 víctimes del franquisme a Benissa i altres 26 a Monòver. La consellera, Rosa Pérez Garijo, va mostrar la seua satisfacció pel fet que «per primera vegada en la Història» la Generalitat promoga «de manera directa» l'exhumació de víctimes del franquisme.

Pròximes activitats

7-9 de febrer
Seminari d'Hivern del Consell
Xàbia, Benissa i Dènia
11 de febrer
12.00 h
Visita al Centre Fontilles
Carretera d'Orba a la Vall de Laguart, km 4, Fontilles
16 de febrer
12.00 h
Aniversari del bombardeig franquista a l'estació de Xàtiva
Esplanada de l'estació, Xàtiva