Transparència i l'Associació Espanyola de Fundacions col·laboren en matèria de transparència i integritat institucional

13/01/2022
Transparència i l"Associació Espanyola de Fundacions col·laboren en matèria de transparència i integritat institucional

- Pérez Garijo ha destacat la importància de teixir aliances i desenvolupar projectes de col·laboració "per a continuar avançant en govern obert i oferir respostes a la ciutadania"


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el president de l'Associació Espanyola de Fundacions, Javier Nadal, han signat un conveni de col·laboració per a promoure la transparència i la integritat institucional en el sector fundacional de la Comunitat.

Pérez Garijo ha destacat la importància de teixir aliances i desenvolupar projectes de col·laboració en tots els àmbits "per a continuar avançant en govern obert i oferir respostes a la ciutadania, que ha incorporat entre les seues demandes, una major participació, transparència i bon govern".

La consellera de Transparència ha afirmat que el Govern valencià continua incidint "en la millora d'accés a la informació pública de manera clara, transparent i accessible, la qual cosa permet fer real i efectiu el dret de la ciutadania a conéixer i participar en les decisions dels seus governs".

La col·laboració inclou diferents línies de treball encaminades a la participació de l'entitat com a interlocutor davant la Conselleria en les qüestions relatives a l'àmbit fundacional relacionades amb la transparència, el govern obert i la integritat.

Una altra de les qüestions plasmades en el conveni és la millora de la transparència, la integritat i el bon govern en l'àmbit del sector fundacional, a més de contribuir al compliment de les obligacions de transparència i l'adopció d'aquesta com a principi de funcionament per part de les fundacions de la Comunitat.

Es contemplen accions conjuntes de formació i divulgació, així com l'elaboració i difusió de guies, eines i recursos, que desenvolupen i fomenten la transparència, el govern obert i la integritat.

Es realitzaran al seu torn tasques d'assessorament i suport a la posada en marxa de l'aplicació Transparència en Entitats Privades, dissenyada per a facilitar a les entitats privades perceptores de subvencions el compliment de les seues obligacions en matèria de publicitat activa, així com col·laborar en la seua difusió.

Altres actuacions que recull el conveni s'orienten a la col·laboració per a l'obertura i l'accés lliure a les dades relatives al sector fundacional de la Comunitat, entre altres.

L'aplicació i execució d'aquest conveni no suposa obligacions econòmiques per a la Generalitat.

Arxius relacionats