El portal de Transparència GVA Oberta supera les 750.000 visites en els primers 7 mesos de 2021

20/08/2021

- L'espai 'Recursos d'informació sobre COVID-19' ha assolit 462.038 visites en els primers set mesos de l'any i se situa com a la secció més visitada


El portal de Transparència de la Generalitat Valenciana GVA Oberta ha assolit un total de 764.590 visites durant els primers 7 mesos de 2021, la qual cosa supera ja el número rebut durant tot l'any 2020.

Durant els primers set mesos de l'any, 599.507 persones han accedit a 1.386.954 pàgines del portal de la transparència. Així mateix, un total de 515.220 han sigut nous usuaris i usuàries, al voltant de la cinquena part dels quals s'ha registrat només al juliol.

D'acord amb les dades analitzades, l'espai 'Recursos d'informació sobre COVID-19' ha assolit 462.038 visites en els primers set mesos de l'any i ha esdevingut la secció més visitada de GVA Oberta; seguit de les fitxes dels alts càrrecs i la seua agenda; l'organigrama del Consell i la pàgina d'inici del portal, i les retribucions del personal empleat públic.

Així mateix, el 43 % de les visites s'han fet des d'un ordinador i el 56 % des de telefonia mòbil, la qual cosa suposa un important increment en la utilització d'aquesta última via, que ha esdevingut ja la més utilitzada. De fet, durant el mes de juliol, l'accés des d'un dispositiu mòbil ha augmentat el 64 %.

Quant a les sessions, per cada una d'aquestes s'han vist una mitjana d'1,85 pàgines amb una duració mitjana d'1 minut i 17 segons, mentre que el dia amb més visites va ser el 22 d'abril passat, amb més de 19.000.

L'ús del portal de Transparència, com a eina de govern obert, continua consolidant la tendència de creixement i ús per part de la ciutadania. De fet, des de la creació del portal, fa cinc anys, s'ha registrat un augment constant en el nombre de visites, usuaris i usuàries, així com pàgines que s'han vist.

Novetats en GVA Oberta i Dades obertes

El portal GVA Oberta ha realitzat una actualització dels continguts que ofereix a la ciutadania. En aquest sentit, les principals novetats que ha introduït el portal de Transparència de la Generalitat durant els primers set mesos de l'any són el panell de rendició de comptes del pla estratègic de transparència i la renovació de l'apartat del dret d'accés a la informació pública, amb un buscador per al seguiment de les sol·licituds i les resolucions, els gràfics estadístics i una guia de preguntes freqüents i recomanacions.

A més, s'ha introduït un nou apartat de transparència per sectors dedicat a Educació. També s'ha renovat la secció relativa al bon govern i les incompatibilitats dels alts càrrecs, amb la millora de la informació sobre les resolucions de compatibilitat i amb un nou buscador de compatibilitats.

Quant al portal Dades obertes de la Generalitat, consulteu ací , s'ha inclòs un apartat de visualitzacions de dades, incloent-hi visualitzacions interactives de seguiment de la COVID-19, i s'han incorporat al catàleg nous conjunts de dades sobre centres educatius, alumnat i escolarització; parcs empresarials; itineraris, i horaris de transport públic interurbà amb autobús.

D'altra banda, també s'ha incorporat el 'dataset', amb l'accés a tot el catàleg de dades amb totes les seues característiques, i s'ha millorat mitjançant una visualització gràfica la consulta de les estadístiques de cada conjunt de dades.

Tota la informació que es va actualitzant es pot consultar en els butlletins de novetats, accedint als portals o subscrivint-s'hi per correu electrònic.

El portal de Transparència GVA Oberta va nàixer amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania valenciana, i a diversos col·lectius que ho necessitaren, la informació pública en obert per al control i el coneixement de l'activitat dels alts càrrecs de la Generalitat.

En accedir-hi, es pot consultar, des de l'organigrama del Govern, els currículums i els títols d'estudis dels seus membres; les retribucions salarials; les declaracions de renda; la relació de béns a l'entrada i l'eixida de la legislatura; l'agenda; els viatges que fan; fins i tot els regals que reben i de qui, entre moltes altres qüestions que estan disponibles per als usuaris i usuàries del portal.

Així mateix, GVA Oberta disposa d'un visor pressupostari en què es poden consultar els pressupostos de la Generalitat per a cada exercici o partida, així com les estadístiques dels diversos serveis a la ciutadania que depenen de la institució, com, per exemple, els del mateix portal.