El Consell col·laborarà amb el Consell Valencià de la Joventut per a implicar els i les joves en el procés de pressupostos participatius de la Generalitat

09/04/2021

- Les actuacions previstes per mitjà d'aquest conveni disposen d'un finançament de 40.000 euros


El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i el Consell Valencià de la Joventut durant 2021, per a fomentar la implicació dels i les joves en el procés d'elaboració dels pressupostos participatius de la Generalitat.

L'objectiu d'aquest conveni és col·laborar en el foment, el desenvolupament i la realització d'activitats de participació de la joventut valenciana en la construcció de propostes polítiques per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a 2022.

Per a fer-ho, està previst l'exercici d'activitats que dinamitzen el debat en el carrer, les places o altres espais públics, que duran a terme persones facilitadores que utilitzaran metodologies d'educació no formal, atractives per a promoure la participació de la joventut no associada en aquest debat.

Així mateix, està previst que es desenvolupen sessions en l'àmbit educatiu amb instituts de diverses comarques de la Comunitat per a treballar propostes, amb un seguiment més continu i amb el suport del professorat.

Al seu torn, s'impartiran sessions amb grups informals de joves agrupats per eixos d'interés, 'Joves en marxa', i jornades amb entitats juvenils (consells locals de joventut i entitats d'educació no formal), amb el suport de joves voluntàries i voluntaris i amb un nivell d'educació en la participació més elevat.

Les actuacions previstes per mitjà d'aquest conveni disposen d'un finançament de 40.000 euros.