La Generalitat i la Diputació de Castelló organitzen unes jornades per al foment de la transparència

09/09/2020

- La Conselleria de Transparència i la institució provincial emmarquen aquestes conferències en el conveni signat entre totes dues per a l'impuls del govern obert
- Seran quatre jornades 'online', la primera de les quals tindrà lloc el pròxim 14 de setembreLa Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Diputació de Castelló posaran en marxa el pròxim 14 de setembre unes jornades 'online' per a l'impuls dels valors i principis associats al govern obert i la rendició de comptes als ajuntaments de la província de Castelló.

Aquestes jornades, que se celebraran mensualment fins al mes de desembre, estan emmarcades en un conveni de col·laboració signat per totes dues institucions el mes de juny passat.

Aquest conveni va dirigit a estudiar el sistema de transparència pública local, difondre el dret d'accés a la informació pública, compartir el coneixement i recursos emprats per a garantir aquest dret dels ciutadans i ciutadanes, i establir la col·laboració, seguiment i avaluació de les mesures dutes a terme en l'àmbit del govern obert.

Quatre jornades 'online'

Les jornades tindran lloc els dies 14 setembre, 19 d'octubre, 9 de novembre i 14 de desembre. La primera -el pròxim dia 14- versarà sobre: 'L'avaluació de polítiques públiques en matèria de transparència'; la segona -a l'octubre- sobre: 'Llenguatge senzill i criteris qualitatius de publicitat de la informació'; la tercera -al novembre- sobre: 'Les dades obertes en el disseny de polítiques públiques per a la reconstrucció després de la COVID-19'; i l'última - al desembre- sobre: 'Transparència des del disseny'.

Amb aquestes sessions, a les quals podrà accedir qualsevol persona interessada prèvia inscripció, es busca oferir formació i eines pràctiques per a l'aplicació de la cultura de la transparència i la garantia del dret a la informació pública en els governs locals.

La consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que la celebració d'aquestes webinars suposa "un gest més en la consecució de l'acord amb la Diputació de Castelló. Un conveni que és més que necessari, perquè ens permet complir amb el nostre objectiu de fer de la transparència un valor transversal a totes les nostres polítiques, les del Consell i les de les administracions provincials i locals".

Per la seua banda, la diputada de Participació i Transparència de la Diputació de Castelló, Xaro Miralles, ha destacat que "per a la nova Diputació progressista de Castelló, que va començar a caminar en l'estiu de 2019, és fonamental dotar als ajuntaments d'instruments que els permeten oferir el millor servei possible a la ciutadania".

Segons ha explicat, "és important que els ajuntaments siguen útils per als seus veïns i veïnes, i en plena era de la societat de la informació, la transparència resulta imprescindible en l'àmbit de les corporacions locals".

Inscripció per a la primera sessió: consultar ací