Alcaraz presenta a Alacant l'exposició fotogràfica sobre les manifestacions històriques de 1977 en defensa de l'Estatut d'Autonomia

31/01/2019
Alcaraz presenta a Alacant l"exposició fotogràfica sobre les manifestacions històriques de 1977 en defensa de l"Estatut d"Autonomia

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha presentat l'exposició "Retrats d'una il·lusió", acompanyat del director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa; del president de la Fundació Caixa Mediterrani, Luis Boyer, i dels membres del col·lectiu de fotògrafs El Cameraman, Rafael de Luis i Carlos Errando.

El conseller ha animat la ciutadania alacantina a visitar aquesta exposició que "és testimoni viu de la nostra història recent i un símbol de la defensa de l'autonomia valenciana".

Per a Alcaraz, "aquesta mostra es presenta a Alacant amb unes fotografies especials que recullen les mobilitzacions que també es van produir a la ciutat i que completen les de l'equip Cameraman, referides a les manifestacions de València".

La mostra, que forma part de les accions impulsades a través del congrés "L'autogovern del poble valencià: passat, present i futur", recull una selecció de fotografies que es van fer durant la històrica manifestació del 9 d'octubre de 1977 en favor de l'Estatut d'Autonomia.

Exposició itinerant

L'exposició, que es podrà visitar a la Fundació CAM d'Alacant entre el 31 de gener i el 3 de març, reuneix 53 fotografies realitzades aquell dia pel col·lectiu El Cameraman que es complementen amb 10 més de l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Un dia històric en què els valencians es van unir, per damunt de les seues diferències ideològiques, per a demanar conjuntament un estatut d'autonomia política.
La col·lecció de fotografies arriba a Alacant, després d'haver passat pel MUVIM, a València, i s'exposarà també a Castelló a partir del pròxim 7 de març.
El Cameraman va ser un equip de tres fotògrafs, amics i companys del Col·legi El Pilar, que va estar actiu a la ciutat de València entre 1976 i 1979, format per Jorge Crespo, Rafael de Luis Casademunt i Carlos Errando.

Arxius relacionats