Alcaraz apel·la a la implicació del sector privat per a aconseguir l'èxit de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible en la Comunitat

16/01/2019
Alcaraz apel·la a la implicació del sector privat per a aconseguir l"èxit de l"Agenda de Desenvolupament Sostenible en la Comunitat

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha apel·lat a la implicació del sector privat "per a aconseguir l'èxit de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible en la Comunitat".

Alcaraz ha clausurat a Elx la Jornada de presentació de l'estudi 'Objectius de Desenvolupament Sostenible i sector privat: oportunitats d'acció en la Comunitat Valenciana', trobada organitzada en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat, i que han inaugurat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l'alcalde de la ciutat, Carlos González Serna.

Durant la jornada, a la qual han assistit un centenar de representants del món empresarial i institucional, s'ha presentat l'informe que pretén ser un full de ruta del sector privat empresarial valencià davant l'Agenda 2030, un estudi promogut per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i realitzat per Red2Red.

El conseller Manuel Alcaraz ha explicat algunes de les qüestions que reflecteix un informe que "pretén oferir una panoràmica de la situació, potencialitats i línies d'acció possibles per a una major integració de l'Agenda 2030 en el teixit econòmic de la Comunitat".

Alcaraz ha destacat que la Generalitat "està fermament compromesa amb l'Agenda de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i està exercint el lideratge en la difusió, implementació i seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el territori valencià".

En aquest sentit, el conseller de Transparència ha assenyalat que "estem desenvolupant plans de sensibilització, hem integrat els ODS en les polítiques públiques, generant aliances amb municipis i ciutats de la Comunitat i treballant amb les organitzacions de la societat civil valenciana".

Per la seua part, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha indicat que aquesta jornada "obeeix a aqueix esperit de donar a conèixer les possibilitats d'incorporar al nostre model productiu i als nostres comportaments socials els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i de desenvolupar, alhora, eines de governança eficaces, perquè el conjunt de la societat valenciana les conega i se senta implicada".

Per a Soler, "la transformació del model econòmic valencià ha sigut concebuda per l'actual Consell com una tasca de conjunt, que involucra a tots els departaments i, externament, al conjunt d'empreses i de la societat valenciana".

Informe Desenvolupament Sostenible i sector privat

L'informe 'Objectius de Desenvolupament Sostenible i sector privat: oportunitats d'acció en la Comunitat Valenciana' pretén oferir un panorama de la situació actual i incideix en les línies de treball possibles per a integrar els objectius de l'Agenda 2030 en el sector privat com un avantatge competitiu i que genera un impacte positiu en la societat en l'àmbit social, ambiental i econòmic.

Per a això, desenvolupa un programa metodològic en el qual es realitza una revisió documental de la implicació del sector privat en els ODS; un treball d'anàlisi estadística sobre la realitat econòmica de la Comunitat i sobre les diferents polítiques en marxa; a més d'un treball de camp que incorpora tant entrevistes com la realització d'una enquesta al sector empresarial de la Comunitat. L'objectiu és posar en marxa una estratègia global d'integració dels ODS en el nou model econòmic valencià i concretar l'impacte potencial de l'economia valenciana en els ODS.

En la trobada, s'han abordat diferents experiències d'integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el dia a dia de la gestió empresarial amb els models de Baleària, Hidraqua, TM Grup Immobiliari i Promocions i Iniciatives Municipals d'Elx, S.A.

Arxius relacionats