'Socialment Responsables', la nova campanya de la Generalitat per al foment de la responsabilitat social

16/01/2019
"Socialment Responsables", la nova campanya de la Generalitat per al foment de la responsabilitat social

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha presentat 'Socialment Responsables', la nova campanya de la Generalitat que pretén donar a conéixer i promoure la nova Llei per al foment de la responsabilitat social a la Comunitat Valenciana.

Per a Alcaraz, "és essencial impulsar una contractació socialment responsable en l'Administració pública valenciana i assolir territoris socialment responsables, en els quals les entitats i les empreses se sumen a aquest exercici de transparència i visibilitzen el bon govern corporatiu".

Alcaraz ha presentat l'anunci de la campanya durant la clausura de la jornada 'Realitat i futur de la responsabilitat social a la Comunitat Valenciana', trobada organitzada per la Conselleria de Transparència amb la col·laboració de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

El conseller ha afirmat que el Govern Valencià "entén la responsabilitat social com una oportunitat per a millorar la competitivitat de les empreses i incrementar-ne els beneficis respecte a la gestió de riscos, a l'accés al finançament, a la relació amb els clients, a la gestió dels recursos humans o a la capacitat d'innovació".

"La responsabilitat social ?ha continuat Alcaraz? té un paper important en el canvi de model productiu valencià i en la construcció d'una societat més inclusiva i cohesionada".

En aquest sentit, el conseller de Transparència ha manifestat que la Llei per al foment de la responsabilitat social de la Generalitat "se situa en el centre de les polítiques públiques del Govern Valencià, i considera la responsabilitat social com un concepte de caràcter transversal i multidisciplinari, un enfocament integral amb un abast molt més ampli".

Per a Alcaraz "les administracions públiques han de ser socialment responsables, més enllà del compliment de la legalitat, perquè no és una qüestió pròpia i exclusiva de les empreses del sector privat".

El conseller de Transparència ha detallat alguns dels aspectes essencials que regula i impulsa la nova llei valenciana, un text normatiu que "suposa un canvi de la cultura corporativa de la Generalitat i un repte per a la mateixa Administració pública valenciana".

Durant la seua intervenció, Alcaraz ha afegit que "hem avançat molt en aquests últims anys i ens trobem al costat del sector privat per a coordinar-nos, compartir idees i atendre les exigències d'una economia que es maneja amb nous criteris cap a un model productiu nou".

Present i futur de la Responsabilitat Social

La trobada 'Realitat i futur de la responsabilitat social a la Comunitat Valenciana' pretén impulsar i dinamitzar els processos d'implantació de la cultura de la responsabilitat social, amb el màxim consens entre totes les parts implicades i grups d'interés. Per a fer-ho, ha comptat amb la presència de representants de l'Administració i del teixit empresarial, cooperatiu, sindical i acadèmic valencians.

La secretària autonòmica de Transparència, Belén Cardona, ha sigut l'encarregada d'inaugurar aquesta sessió, i ha destacat la importància d'aquest punt de trobada "per a reflexionar de manera col·lectiva sobre l'aplicació de la responsabilitat social en benefici de tota la societat".

Durant la jornada s'han desenvolupat diverses ponències i taules rodones per a posar en comú diverses iniciatives que estan desenvolupant-se en aquests moments tant a la Comunitat com fora d'aquesta.

La nova Llei 18/2018, de la Generalitat, per al foment de la responsabilitat social pretén promoure una contractació socialment responsable en l'Administració pública valenciana i assolir territoris socialment responsables, en els quals les entitats i les empreses se sumen a aquest exercici de transparència i visibilitzen el bon govern corporatiu.

Arxius relacionats