Alcaraz exalça el paper jove com a base de l'aliança per a promoure l'Agenda 2030 i treballar per un món millor

17/12/2018

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha fet valdre el compromís dels i les joves per a implantar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

"La vostra implicació està en la base de l'aliança que estem construint per a treballar per a un món millor, amb pau, sostenibilitat i igualitat", ha destacat Alcaraz durant la seua intervenció en la clausura de la jornada "Connecta amb els ODS 2018" que s'ha celebrat a Alacant. Una trobada en què també ha participat la directora general de Cooperació i Solidaritat, Antonia Moreno.

La jornada "Connecta amb els ODS 2018" ha reunit a instituts d'Educació Secundària de localitats com ara Mislata, Dénia, la Pobla Llarga (Rafelguaraf), Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Sant Joan d'Alacant, Elx, Alacant, Gata de Gorgos, Orihuela, Rafelbunyol, Castelló, Paterna o Elda, entre altres, totes aquestes ciutats i municipis que formen part de l'Aliança de Ciutats per al Desenvolupament Sostenible que promou la Generalitat.

Durant l'acte, s'han presentat les propostes que ha elaborat l'alumnat per a la consecució dels ODS. Concretament, aquests projectes es dividien en tres blocs, d'una banda hi havia educació de qualitat, reducció de les desigualtats i l'acció pel clima; de l'altra, salut, ciutats i comunitats sostenibles, aigua i sanejament, energia i igualtat de gènere. Finalment, també hi havia la lluita contra la pobresa, les infraestructures, el treball digne i la producció i el consum sostenibles.

Es tracta de la tercera edició d'aquesta iniciativa en què han participat 37 centres educatius i més d'un miler d'alumnes. "Sou vosaltres els primers amb qui hem de confiar per a dur a terme aquesta tasca", manifestava el conseller pel que fa al repte d'aconseguir els ODS de l'Agenda 2030, "perquè junt amb una vitalitat i energia inesgotable teniu la mirada oberta a noves idees i possibilitats encara per descobrir", ha explicat. "Hem vingut a escoltar-vos perquè teniu molt a dir", ha conclòs el conseller.

Arxius relacionats