Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere Maig 2017

Maig 2017

    • El Consell ha aprovat el projecte de Llei de la Generalitat de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Comunitat Valenciana, un text legislatiu que crea un nou model de cooperació valenciana fruit del diàleg, la participació i orientat a modernitzar-la i adaptar-la a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 en el nostre territori. La Generalitat considera la política de cooperació al desenvolupament com una part integrant de la salut democràtica de la Comunitat, a través de processos de bon govern, foment de la pau i el respecte als drets humans de dones i hòmens, considerant a les persones com a titulars de drets i a les administracions públiques com a titulars d'obligacions. El projecte de llei aprovat és fruit del consens aconseguit de totes les parts i actors implicats en la cooperació valenciana, un text que serà essencial per al futur de la cooperació valenciana, una nova eina de treball per a recuperar l'honor perdut i canviar l'herència que va deixar el govern anterior.
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació està intensificant les diferents accions de difusió per a donar a conèixer la futura Llei de Foment de la Responsabilitat Social (RSC). A Alacant, la conselleria en col·laboració amb l'ajuntament va celebrar una jornada per posar en comú els detalls del text amb diversos representants del món empresarial alacantí, acte on van participar més de 70 persones. El director general de Responsabilitat Social, Josep Ochoa, destaca que la futura Llei valenciana de Foment de la Responsabilitat Social «és un referent cap a la competitivitat, la modernitat i el compromís en la RSC de les empreses i altres organitzacions, inclús en l'administració valenciana i el seu sector públic».
    • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, junt amb els membres de la Comissió de Codificació Civil Valenciana han lliurat tant al president de les Corts, Enric Morera, com també als portaveus dels grups parlamentaris, l'informe tècnic de la citada comissió sobre les possibles opcions jurídiques per garantir la competència del parlament valencià per a legislar el Dret Civil propi en l'exercici de l'autogovern. El conseller Alcaraz ha destacat que «aquest document avala la reforma constitucional com a millor opció jurídica en defensa de l'exercici de l'autogovern».
    • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat l'esforç que s'està realitzant en la Comunitat Valenciana «per a convertir-se en exemple de promoció de la participació ciutadana». Així ho ha dit durant la seua participació a la III Conferència de la Xarxa autonòmica de Participació Ciutadana celebrada a Mèrida. Alcaraz ha avançat que «ja hem començat els treballs per a elaborar una nova llei que promoga l'associacionisme i la participació ciutadana, a més d'un nou portal web que fomentarà les aportacions de la ciutadania a la gestió pública. A més, es continuarà treballant en la promoció de la participació de la ciutadania en l'elaboració normativa».

Pròximes activitats

16 de maig
16:30 hores
Primera reunió del Consell de Participació Ciutadana
Edifici Mesquita de la Conselleria d'Educació. Avinguda Campanar, 32. València
26 de maig
12:30 hores
Signatura del conveni PROP a l'Ajuntament de Dénia
Ajuntament de Dénia. Plaça de la Constitució, 10. Dénia (Alacant)
30 de maig
09:00 hores
Conferència del conseller Manuel Alcaraz al Fòrum Europa Tribuna Mediterrànea
Ayre Hotel Astoria Palace. Plaça Rodrigo Botet, 5. València