Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere Juny 2017

Juny 2017

    • La Generalitat, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, llança la campanya Busquem SuperODS amb l'objectiu d'impulsar i crear una aliança entre les administracions públiques i la ciutadania per un món igualitari, just i sostenible. Una campanya que es completa amb l'edició i publicació del llibre "L'Agenda 2030. Full de ruta per a ciutats i pobles de la Comunitat Valenciana", un instrument pràctic per tal que els ajuntaments puguen adaptar les polítiques públiques als Objectius de Desenvolupament Sostenible que marquen les Nacions Unides.
    • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha volgut destacar que, en aquests moments, «ja no ens dóna vergonya eixir fora de la Comunitat i dir que som valencians i valencianes». Ho ha dit durant la conferència que ha oferit al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, organitzada per Nueva Economía Fórum, sota el títol «Els dimonis del migdia: dubtes i certeses en l'equador de la legislatura». Alcaraz ha fet balanç de la gestió en la conselleria i ha anunciat la presentació d'una Estratègia General d'Integritat, Transparència i Bon Govern modernitzadora de l'administració valenciana. El conseller ha defensat «el projecte de canvi del Govern del Botànic» del qual, ha assegurat, «va sumant legitimació per a demanar en 2019 més temps, més impulsos, més complicitats i il·lusió».
    • El passat mes de maig es va crear el nou Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Un espai de diàleg, divers i plural, amb una representació del 75% de la societat civil, incloent-hi entitats, consells sectorials, ajuntaments, diputacions i universitats. Durant aquesta primera reunió es va acordar la constitució d'un grup de treball per al disseny de la nova Llei de Participació Ciutadana i Suport a l'Associacionisme. També es va informar de la posada en marxa d'un nou servei d'assessorament i formació destinat al teixit associatiu i la creació d'un portal web de Participació Ciutadana. El conseller Manuel Alcaraz ha valorat l'esforç que s'està fent a la Comunitat «per a convertir-se en tot un exemple de participació ciutadana».
    • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que «el Dret Civil valencià és irrenunciable per a la Generalitat i, per això, estem buscant una solució de consens per a la seua defensa». Així ho va assenyalar durant la reunió que va mantindre amb diputats i senadors valencians a Madrid per tractar la situació actual del Dret Foral, després de les sentències del Tribunal Constitucional que han invalidat diferents lleis aprovades per les Corts. En la reunió també va participar el director de la Càtedra de Dret Civil Valencià de la Universitat de València i representant de l'Associació de Juristes Valencians, Javier Palao.

Pròximes activitats

5 de juny
10:30 hores
Creació Càtedra de Responsabilitat Social a la Universitat d'Alacant
Casa de les Bruixes. Avda. Doctor Gadea, 10. Alacant
15 de juny
13:00 hores
Cloenda Mesa Compra Pública Ètica. Coordinadora ONGD
Saló Alfons El Magnànim. Centre Cultural La Beneficiència. C/La Corona, 36. València
29 i 30 de juny i 7 de juliol
10:00 hores
Jornades futura Llei de Participació Ciutadana
Paiporta, Castelló i Elx