Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere Gener 2018

Gener 2018

    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha commemorat el Dia Mundial contra la Corrupció amb una conferència de l'advocat i exfiscal anticorrupció de Balears, Pedro Horrach. Una jornada emmarcada dins de les activitats del Fòrum Ètica Pública i Democràcia. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha refermat «el compromís actiu del Consell contra la corrupció i de tolerància zero cap a les corrupteles» i ha destacat que aquest tipus d'activitats afavoreix un espai de trobada i diàleg en la matèria. Per la seua banda, Pedro Horrach ha apostat per la conscienciació ciutadana i l'educació per acabar amb la corrupció. També ha destacat la necessitat d'activar controls preventius en l'administració.
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha participat als actes de commemoració del 70 aniversari de la Casa Regional Valenciana de París, una de les més antigues que forma part dels Centres Valencians en l'Exterior (CEVEX). La Casa Regional Valenciana de París va ser creada en 1947 per Amado Granell i uns exportadors de taronges. En un principi es va tractar d'un centre d'auxili i ajuda per a les valencianes i valencians expatriats i emigrats, però hui en dia és un centre sociocultural europeu i modern, on s'intenta donar a conéixer la cultura de la Comunitat Valenciana. A hores d'ara, hi ha al voltant de 20.000 valencians a França, dels quals prop de 1.500 viuen a París. Durant l'acte celebrat amb motiu del 70 aniversari es va retre homenatge a Amado Granell. També es van recordar els presidents i les falleres majors del centre des de la seua fundació. Va tancar les activitats Capella de Ministrers amb un concert amb el programa «Mapamundo, música de la Corte aragonesa en Nápoles».
    • La Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia han celebrat una trobada a Cartagena per a intercanviar experiències en matèria de transparència i participació ciutadana. El conseller Manuel Alcaraz ha destacat el fet que els governs autonòmics estiguen apostant per la creació de conselleries especialitzades de transparència, «donant resposta a les necessitats dels ciutadans i de les ciutadanes que demanen una millora de la qualitat democràtica». Durant la trobada, el conseller valencià i la seua homòloga a Múrcia, Noelia María Arroyo, han signat un protocol per a treballar de forma coordinada en matèria de transparència, participació ciutadana, dades obertes i bon govern.
    • El Govern valencià ha ampliat el servei d'atenció a la ciutadania a Elx. S'ha incrementat el personal que atén en l'actual Oficina PROP del municipi així com la dotació de recursos materials i tecnològics, la qual cosa ha suposat una inversió de 85.000 euros. L'Oficina PROP d'Elx atén anualment una mitjana de 40.000 persones en una població d'aproximadament 230.000 habitants. Per això, el conseller Manuel Alcaraz ha anunciat que s'està estudiant junt amb l'ajuntament la possibilitat d'obrir una altra oficina PROP en el municipi.

Pròximes activitats

17 de gener
11.00 hores
Presentació de la Revista d'Estudis Autonòmics, edició 62
Ciutat Administrativa 9 d'Octubre. Edifici A - Sala 1
18 de gener
11.00 hores
Reunió amb l'alcalde de l'Ajuntament de València, Joan Ribo
Tribunal de les Aigües
Del 26 al 28 de gener
Seminari del Consell
Vinaròs (Castelló)