Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere Febrer 2018

Febrer 2018

    • «L'Estat del benestar i les comunitats autònomes: desafiaments i necessitats». Sota aquest títol, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha publicat una nova edició de la Revista Valenciana d'Estudis Autonòmics. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que les persones «estan més i millor ateses i veuen garantits adequadament els seus drets com millor i més desenvolupat està l'estat de les autonomies» i ha lamentat que en el cas dels valencians això no es compleix «per l'injust i inconstitucional infrafinançament amb què ens castiga el Govern d'Espanya que provoca que es ressentisquen les polítiques públiques de protecció social». Alcaraz també ha assenyalat que «l'estat autonòmic es vincula a les necessitats i demandes més pròximes a la ciutadania i el seu afebliment suposa ferir greument l'estat del benestar».
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació s'ha marcat nous compromisos per al primer semestre de 2018. Ha estat al Seminari d'Hivern que el Consell ha celebrat a Vinaròs i Benicarló. Entre els nous compromisos es troba l'elaboració de l'avantprojecte de Llei de Govern Obert. Un altre projecte normatiu és la nova Llei del Síndic de Greuges. A més, la conselleria ha previst la implementació del Pla de Millora de l'Atenció a la Ciutadania-PROP, així com promoure un pacte social, institucional i territorial pel Desenvolupament Sostenible dins el marc de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
    • El portal GVAOberta celebra el seu segon aniversari amb un total de 2.456.958 visites. Entre les seccions més consultades es troba l'agenda del Consell i alts càrrecs, a més de la fitxa d'alts càrrecs i de l'organigrama. Per al conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, «gràcies a GVAOberta hem aconseguit tindre una eina amb la qual la ciutadania pot conèixer el funcionament de la Generalitat i participar de la seua gestió».
    • En un exercici de rendició de comptes, el Consell ha estudiat la memòria de gestió d'actuacions en matèria de cooperació al desenvolupament i solidaritat del 2017. Una memòria que fa balanç i recull més d'un centenar d'actuacions entre les quals destaquen l'aprovació de la nova llei de cooperació i desenvolupament sostenible en el Ple de les Corts el passat 22 de novembre, l'aprovació del IV Pla director de cooperació al desenvolupament 2017-2021 així com el desenvolupament de l'estratègia d'acció humanitària. També l'increment del pressupost destinat a aquesta àrea, que ha passat de 3,8 milions l'any 2015 a 18,7 l'any 2017 i 22,6 milions l'any 2018. També valora la territorialització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la creació d'aliances per promoure l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Pròximes activitats

Dijous 8 i divendres 9 de febrer
09.00 hores
Jornada 'Corrupció pública: La resposta del Dret'
Saló de Graus-Sala Miaja de la Muela. Facultat Dret. Av. Tarongers s/n
Del 7 al 9 de febrer
Universitat d'Hivern: Aliances i ODS
Seu Ciutat d'Alacant - Universitat d'Alacant