Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere Desembre 2017

Desembre 2017

    • Les Corts han aprovat sense cap vot en contra el projecte de Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Comunitat Valenciana. La nova llei crea un nou marc operatiu de la cooperació valenciana cap a la seua modernització i adaptació per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides. «És un instrument fonamental per a la salut democràtica de la Comunitat Valenciana. Representa el canvi en el model valencià de cooperació, fruit del diàleg i el consens, orientat a aconseguir un món més just, solidari i inclusiu», ha destacat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz.
    • Els pressupostos de la conselleria per a l'any que ve s'incrementen fins a 39,1 milions d'euros, un 13,7% més respecte a 2017. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que aquests comptes «confirmen el canvi de paradigma que va impulsar el Govern del Botànic en 2015 i que suposa avançar en drets i superar l'etapa anterior de retallades, malgrat les conseqüències de l'injust model de finançament que pateix la Comunitat». La consolidació del nou model de cooperació valenciana, les ajudes per al foment de la transparència als ajuntaments i la posada en marxa del Sistema d'Alertes Anticorrupció, són algunes de les principals accions que preveuen els pressupostos per a 2018.
    • Més de 40 ponents, experts en Dret, historiadors, polítics i periodistes, han analitzat a València durant tres dies els reptes de l'autogovern valencià. Al congrés «L'autogovern del poble valencià, passat, present i futur», coorganitzat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i la Càtedra de Dret Foral de la Universitat de València, s'ha debatut sobre l'evolució històrica i la situació actual del model autonòmic des de la perspectiva valenciana, també sobre el desenvolupament de les polítiques d'autogovern del poble valencià i les seues institucions, i el futur de l'articulació territorial d'Espanya. El conseller Manuel Alcaraz ha defensat la necessitat d'un «estat autonòmic potent» i considera que «la nostra pervivència com a poble depén de la suficiència de recursos i un finançament per viure en dignitat, assegurant drets i serveis socials».
    • La Primera Trobada de Governs Regionals sobre Desenvolupament Sostenible, organitzada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ha conclós amb la presentació de la declaració «Una agenda regional d'acció per als Objectius de Desenvolupament Sostenible». Es tracta d'un compromís amb el Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030 de les Nacions Unides que han subscrit els onze governs regionals que han participat en aquestes jornades. El document destaca la necessitat de crear aliances entre governs locals i regionals, societat civil, sector privat, universitats, per tal de transformar els ODS en polítiques i accions concretes que puguen aconseguir millorar el món.

Pròximes activitats

18 desembre
11.00 hores
Trobada Transparència Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia
Autoritat Portuària de Cartagena
19 desembre
09.00 hores
Consell Valencià de Cooperació
ADEIT. Fundació Universitat. València
20 desembre
17:30 hores
Reunió del Grup d'Alt Nivel per a l'Agenda 2030
Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació. Madrid