Organismes

Portals

Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Butlletí

Ves enrere Agost 2017

Agost 2017

    • El Consell suma nous compromisos al conveni amb Transparència Internacional de publicitat activa i d'accés a la informació pública. En concret, incorpora indicadors en matèria de gestió de polítiques sanitàries com ara la publicació de les dades trimestrals de les llistes d'espera quirúrgiques, el llistat dels llits de tots els hospitals públics de la Comunitat Valenciana i informació sobre el temps mitjà d'estància en el servei d'urgències. Per altra banda, preveu la creació i gestió de la Bústia Responsable i de Bon Govern en la qual ja està treballant la Conselleria de Transparència. I s'impulsa l'aplicació dels anomenats Pactes d'Integritat, un projecte pilot per a previndre la corrupció en els contractes públics. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz ha destacat que "hem complit íntegrament 6 mesos abans del termini estimat les disposicions previstes al conveni inicial i, ara, ens autoimposem nous mecanismes de control per tal de millorar la rendició de comptes i el dret d'accés a la informació de l'administració per part de la ciutadania". El president de Transparència Internacional en Espanya, Jesús Lizcano, ha valorat "nous reptes i desafiaments que el Govern valencià està assumint en l'interés per assegurar el dret a saber de la ciutadania".
    • Les jornades organitzades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació han reunit a més d'un miler de persones en les diverses activitats que s'han celebrat durant la setmana del 10 al 14 de juliol. Un balanç molt positiu, com ha assenyalat el conseller Manuel Alcaraz, perquè vol dir que «estem consolidant aquest fòrum on construïm transparència dia a dia, amb la pràctica concreta, i complim amb un dels eixos del Govern del Botànic que és el de la regeneració democràtica». Diàlegs d'Estiu ha portat als i les membres del Consell per diversos municipis de la Comunitat Valenciana per tal de rendir comptes de la seua gestió. També, a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, diverses entitats, administracions públiques, institucions, societat civil i 54 ponents han participat als seminaris, debats i converses obertes al voltant de les diferents àrees que engloba la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.
    • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, han presentat la nova aplicació de Comptes Obertes integrada en el portal de transparència GVAOberta on es fa pública la informació interna de les empreses i organismes i en la qual s'han difós 500.000 moviments comptables i bancaris de la Generalitat Segons Vicent Soler s'han acabat les pràctiques opaques i Alcaraz ha destacat que GVAOberta es consolida com un instrument per al control democràtic, la prevenció de la corrupció i com a garantia de bona administració.
    • La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha realitzat una jornada per a presentar la futura llei autonòmica que regularà l'activitat dels lobbies a la Comunitat Valenciana. Una trobada que ha reunit a més de 60 persones entre representants d'institucions, associacions i entitats. El conseller Manuel Alcaraz ha destacat el caràcter innovador d'aquest avantprojecte de llei que pretén aportar més transparència a les relacions entre la Generalitat i els grups d'interés. Un registre electrònic i obligatori garantirà a la ciutadania l'accés a la informació sobre l'activitat i influència dels grups d'interés en les seues relacions amb l'administració.

Pròximes activitats

01 d'agost
11:00 hores
Reunió amb la consellera de Transparència de Múrcia, Noelia María Arroyo
San Esteban Palace, Calle Bando de la Huerta, 4. Múrcia
02 d'agost
11:30 hores
Visita desaladora de Torrevieja
CV-95 km. Torrevieja
09 d'agost
11:30 hores
Reunió amb l'alcalde de El Campello, Benjamí Soler
Ajuntament de El Campello. Carrer del Alcalde Oncina Giner, 7