Novetats

« Ves enrere

Alacant acull el Congrés dels Centres Valencians en l'Exterior

Alacant acull el Congrés dels Centres Valencians en l'Exterior

La Comunitat Valenciana acull el Congrés dels Centres Valencians en l'Exterior a casa Mediterrani a Alacant, trobada organitzada per la Generalitat, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que reunirà els representants de prop de 30 centres que es troben repartits en diferents punts de la geografia espanyola i de la resta del món.

El Congrés, que se celebra els dies 26, 27 i 28 d'octubre, permetrà posar en comú durant les tres jornades de treball i diverses visites de caràcter cultural, les inquietuds dels centres, a més de convertir-se en un espai de reflexió sobre com millorar la comunicació entre l'administració valenciana i els Cevex, com a ambaixadors i ambaixadores de la Comunitat Valenciana en la resta d'Espanya i en el món.

Aquests centres contribueixen al fet que els valencians i valencianes que resideixen fóra puguen continuar compartint tradicions i costums que reprodueixen allí on estan per a continuar mantenint el sentiment de pertinença cap a la nostra terra.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, serà l'encarregat de donar la benvinguda oficial als assistents a aquesta trobada, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

L'ajuntament d'Alacant també donarà suport i participarà en aquesta trobada que se celebra per primera vegada a la ciutat i que fa quasi deu anys que no es realitzava de manera presencial.

La celebració del Congrés dels Cevex a Alacant suposa un pas més en l'estreta col·laboració que ve mantenint la Generalitat a través de mesures de suport i foment de la participació, així com a través de les sessions del Consell dels Cevex realitzades mitjançant videoconferència, afermant l'acostament entre les comunitats de persones valencianes en l'exterior i la Generalitat.

Per a la Generalitat és important que els valencians i valencianes en l'exterior puguen trobar-se d'una manera periòdica per a compartir experiències i definir estratègies en comú amb l'Administració. Aquesta és la vertadera definició de la participació ciutadana.