actualitat

« Ves enrere

El Sàhara en un Mediterrani Convuls

El Sàhara en un Mediterrani Convuls

L'activista dels drets del poble sahrauí Amina Mohamed Buzeid ha participat al Fòrum Valencià de Cooperació amb la conferència sobre "El Sàhara en un Mediterrani Convuls", que ha tingut lloc al Col.legi Major Rector Peset de la UV.

Abida Mohamed Buzeid és llicenciada en Biologia per la Universitat de Mastegara (Algèria). Implicada des de 2006 a través d'esta universitat en la causa sahrauí és membre de les organitzacions sahrauís Afapredesa - organització de persones preses i desaparegudes - i Nova – associació de jóvens per a la no-violència –. Participa en un projecte que busca una transformació no violenta del conflicte en el Sàhara Occidental a través de l'apoderament de jóvens activistes.

El projecte Laonf ha posat en marxa, amb este objectiu, una sèrie d'activitats per a reforçar el paper dels moviments socials emergents de la regió i afavorir l'enfortiment de les capacitats humanes de les persones implicades.

El Fòrum ha comptat també amb la intervenció de Vicente Garcés Ramón, vicepresident de CERAI i exdiputat del Parlament Europeu.

Podeu escoltar la conferència íntegra d'Abida ací.