Novetats

« Ves enrere

PARTICIPACIÓ PRESENTA ELS CINC COMPROMISOS ADOPTATS EN EL SEMINARI DE GOVERN DE DÉNIA I XÀBIA

PARTICIPACIÓ PRESENTA ELS CINC COMPROMISOS ADOPTATS EN EL SEMINARI DE GOVERN DE DÉNIA I XÀBIA

El Consell de la Generalitat ha celebrat el segon seminari de la legislatura. Les ciutats de Dénia i Xàbia, a la Marina Alta (Alacant), han sigut els municipis que han acollit aquesta vegada la segona reunió semestral del Govern autonòmic.

Durant l'encontre s'ha fet un balanç de la gestió fins al moment i s'han adoptat nous compromisos per al proper semestre. Així, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha assumit cinc nous objectius amb la intenció de posar-los en pràctica des d'ara fins al pròxim seminari.

En primer lloc, pel que fa a Qualitat Democràtica, es vol saldar un deute històric iniciant la tramitació per a crear un Cens Autonòmic de Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme que possibilitarà el coneixement de les víctimes i obtindre informació sobre la repressió patida, defuncions o desaparicions. Així mateix, en matèria de Responsabilitat Social es treballarà en posar en marxa la Xarxa Valenciana de Territoris Socialment Responsables i crear el segell o distintiu, en col·laboració amb la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Respecte a Bon Govern i Atenció a la Ciutadania, es pretén elaborar el nou Pla Estratègic d'Atenció a la Ciutadania 2020-2023. En relació amb la Participació, es contempla desenvolupar el Portal de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, un instrument destinat a promoure i facilitar la participació de la ciutadania en els procediments i l'elaboració de normes, plans i programes de la Generalitat.

Finalment, pel que respecta a Cooperació, s'elaborarà un diagnòstic participatiu de la Cooperació Valenciana per al disseny del V Pla Director de Cooperació 2021-2025.

Editor de continguts