Novetats

« Ves enrere

La Generalitat col·labora en la publicació d'una guia sobre el Tribunal de les Aigües de lectura fàcil

La Generalitat col·labora en la publicació d'una guia sobre el Tribunal de les Aigües de lectura fàcil

 

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha col·laborat, a través del conveni subscrit amb el Deganat Autonòmic dels Registradors de la Propietat de la Comunitat Valenciana, en la publicació d'una guia sobre el Tribunal de les Aigües de la Vega de València de lectura fàcil, una versió més accessible que permet un acostament senzill en les dues llengües oficials de la Comunitat.

L'objectiu és acostar al conjunt de la població valenciana la història, organització i funcions del Tribunal de les Aigües, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat l'any 2009 per la UNESCO. Una entitat amb més de mil anys d'història que disposa d'una sòlida base jurídica per a fonamentar la seua condició de tribunal consuetudinari i tradicional que dirimeix els conflictes hídrics entre els regants de la Vega de València.

Estructurada en nou capítols, l'obra explica qüestions com els seus orígens, la seua organització i funcionament peculiar, el sistema de séquies que envolta València, les característiques principals del tribunal i quan i on celebra les seues sessions. Inclou a més un apartat sobre art i literatura relacionat amb aquest tribunal, així com un capítol dedicat al futur Centre d'Interpretació i Investigació (Museu del Tribunal de les Aigües), que està previst que òbriga les seues portes al llarg d'enguany.

Per a assegurar que el seu contingut siga accessible a tots per igual, la publicació s'ha editat amb el format de Lectura Fàcil. Així, el seu contingut i disseny s'adapten a les necessitats de totes les persones, especialment aquelles que presenten dificultats de comprensió relacionades amb la memòria, el llenguatge emprat, la capacitat d'abstracció, la fluïdesa en l'ús de l'idioma, l'orientació, el raonament i l'aprenentatge.

Aquesta obra forma part d'una col·lecció de títols en Lectura Fàcil iniciada fa uns anys amb la Guia de Dret civil foral valencià i l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, on també col·labora la Conselleria de Qualitat Democràtica.

Ja està disponible en la nostra web ací.

 

 

Editor de continguts