Novetats

« Ves enrere

LA GENERALITAT CELEBRA LA PRIMERA TROBADA DE L’ALIANÇA DE CIUTATS PEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

LA GENERALITAT CELEBRA LA PRIMERA TROBADA DE L’ALIANÇA DE CIUTATS PEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Torrevieja acull el pròxim divendres, 1 de març, la I Jornada de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, que tractarà la temàtica referent als ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible en les polítiques públiques municipals'.

L'esdeveniment reunirà nombrosos experts en la matèria i diverses autoritats com ara el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz; la secretària autonòmica de la mateixa Conselleria, Belén Cardona; la directora general de Cooperació i Solidaritat, Antònia Moreno; el director general de la Oficina de l'Alta Comissionada per a l'Agenda 2030 del Govern d'Espanya, Federico Buyolo; o l'exministra i ara presidenta de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible, Leire Pajín.

La jornada comptarà amb una conferència a càrrec de Federico Buyolo en la qual es presentarà el pla d'acció per a la implementació de l'Agenda 2030 i la seua articulació multinivell i multiactor, així com amb un debat en que es dirimirà cóm connectar les polítiques públiques municipals amb els ODS, amb la participació de persones expertes.

A la trobada es donaran cita representants dels 46 municipis i entitats que s'han adscrit fins al moment a aquesta Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, que va nàixer amb la voluntat de coordinar la implementació de l'Agenda 2030 des del municipalisme i l'estreta col·laboració de les diverses administracions així com fomentar la cooperació entre elles amb la fi d'alinear les seues estratègies i de mobilitzar recursos polítics, socials i econòmics.

L'Agenda 2030, promoguda per l'ONU, consta de 17 objectius concretats en 169 metes que s'emmarquen en tres grans àrees com ara l'eradicació de la pobresa extrema, el combat contra la desigualtat i la injustícia i també la lluita contra el canvi climàtic. Així, els municipis, federacions i entitats que s'han unit en l'Aliança mostren el seu compromís cap a la consecució de tots aquests propòsits en la data estipulada.

 

Data: divendres 1 de març

Lloc: Centre de Turisme (CdT) de Torrevieja

Hora: de 9.30 a 14.30 hores

 

Més informació i programa complet: https://bit.ly/2DRAtTH

Editor de continguts