Novetats

« Ves enrere

La Generalitat celebra el Dia Internacional de les Dades Obertes amb una competició sobre els reptes en un món Post-COVID-19

La Generalitat celebra el Dia Internacional de les Dades Obertes amb una competició sobre els reptes en un món Post-COVID-19

El dia 6 de març és l'Open Data Day 2021, el dia de les dades obertes, una celebració anual per a promoure en tot el món les dades obertes i l'ús de les dades per la ciutadania.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dades Obertes amb una competició sobre les possibilitats de la seua utilització, un esdeveniment organitzat per l'Observatori de Dades Obertes i Transparència de la Universitat Politècnica de València, que compta amb la col·laboració de la Generalitat, i en el qual també participen la Universitat d'Alacant, la Càtedra PAGODA de la Universitat de València i la Càtedra de Governança de la ciutat de València.

Aquesta competició, sota el nom de Datathon 2021 "Reptes en el món postcovid" tindrà una duració de 3 mesos, període en el qual els i les participants s'enfrontaran al desafiament de formar part d'algun dels reptes proposats sobre turisme, agricultura o sanitat. Per a això, podran utilitzar diferents eines d'aprenentatge automàtic, intel·ligència artificial o qualsevol relacionada amb la ciència de dades.

Aquesta iniciativa es completarà amb tallers sobre el maneig de les dades obertes, en tots els seus processos, amb l'objectiu de fomentar l'interés i ús de les dades obertes amb la implicació d'institucions locals i d'àmbit universitari de la Comunitat.

Els i les inscrites en la competició participaran durant març i abril, al costat d'experts en la gestió de dades obertes, en sis tallers en els quals coneixeran els recursos del portal de Dades Obertes de la Generalitat, com tramitar la sol·licitud d'aquesta informació, així com els processos de recol·lecció, integració, visualització i geolocalització de diferents tipus de dades. Un equip d'estudiants voluntaris de l'associació MultiTEC de la Universitat d'Alacant tutoritzarà els treballs i resoldrà dubtes.

El datathon comença el pròxim 5 de març amb una jornada informativa en el marc del Dia Internacional de les Dades Obertes que se celebra el 6 de març, sessió en la qual intervindrà el director general de Transparència, Andrés Gomis. Els projectes es podran entregar fins al 14 de maig i s'atorgarà un premi de 1.000 euros a cadascun dels reptes proposats: turisme, salut i agricultura i tres accèssits de 500 euros per cadascun ells.

 

El termini d'inscripció finalitza el 5 de març. Tota la informació disponible ací 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editor de continguts