Novetats

« Ves enrere

La directora general de Cooperació, Xelo Angulo, participa en una trobada sobre cooperació i solidaritat

La directora general de Cooperació, Xelo Angulo, participa en una trobada sobre cooperació i solidaritat

La directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo, ha participat recentment en la "Primera Trobada sobre cooperació i solidaritat. Cooperar en la nova normalitat", organitzat per l'Agència Alberto Pla. En el debat també han intervingut la diputada de Cooperació, Mentxu Balaguer, el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela i la presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD, Lourdes Tafaner.

Durant la seua intervenció, Xelo Angulo ha subratllat que "per a afrontar els nous reptes de la cooperació internacional valenciana és imprescindible avançar en la millora dels instruments i procediments de gestió, per a poder respondre amb agilitat i flexibilitat, garantint des d'un nou marc normatiu l'eficiència del bé públic".

En relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la directora general de Cooperació ha assenyalat que els Objectius del Mil·lenni "eren una declaració d'intencions, però els ODS són un pacte global davant qüestions molt serioses com la reducció de la pobresa o de la fam, un compromís global a nivell mundial, el més important de les últimes dècades. Aquest és un pacte que ens obliga, i en el Botànic vam ser pioners en l'estat espanyol a l'hora de potenciar-los i hem de continuar fent-ho".

El debat s'ha centrat en sis àrees temàtiques relacionades amb la cooperació, realitzant diverses reflexions i compromisos de futur entorn de: prioritats i adaptació a la COVID-19, el paper de la cooperació en temps de crisi, la qüestió local i global, cinc anys dels ODS, percepció ciutadana sobre cooperació, i la comunicació i la sensibilització en cooperació.

Pots veure el debat complet en el següent enllaç

 

Editor de continguts