Novetats

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació commemora el Dia Mundial contra la Corrupció amb un acte del catedràtic de Filosofia política en la Universitat del País Basc, Daniel Innerarity

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació commemora el Dia Mundial contra la Corrupció amb un acte del catedràtic de Filosofia política en la Universitat del País Basc, Daniel Innerarity

 

El catedràtic de Filosofia política en la Universitat del País Basc i professor en l'Institut Europeu de Florència, Daniel Innerarity, intervindrà amb la conferència "Vida i mort de les democràcies" el pròxim dia 12 de desembre amb motiu del Dia Mundial contra la Corrupció, acte que ha organitzat la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació en el Paranimf del Centre Cultural La Nau.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, serà l'encarregat de presentar i donar la benvinguda al catedràtic de Filosofia política a València a les 19.00 hores, una activitat que forma part del Fòrum Ètica Pública i Democràcia. L'accés és lliure fins a completar l'aforament.

Daniel Innerarity és catedràtic de filosofia política, investigador Ikerbasque en la Universitat del País Basc i professor convidat en l'Institut Europeu de Florència. També ha sigut professor convidat en diverses universitats europees i americanes, com la Universitat de la Sorbona, la London School of Economics o la Universitat de Georgetown. Els seus últims llibres són "La política en temps d'indignació" (2015), "La democràcia a Europa" (2017) i "Política per a perplexos" (2018). La seua investigació se centra en la transformació de la política i la idea d'una democràcia complexa.

És col·laborador habitual d'opinió en El Correu/Diari Basc, El País i La Vanguardia. Ha obtingut, entre altres, el premi Euskadi d'Assaig, el premi Nacional d'Assaig i el premi Príncep de Viana de la Cultura. La revista francesa "Le Nouvel Observateur" li va incloure en 2004 en una llista dels 25 grans pensadors del món.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, a més de commemorar el Dia Mundial contra la Corrupció, pretén sensibilitzar al conjunt de la ciutadania i, especialment, a les administracions públiques sobre la necessitat d'implantar una nova cultura del bon govern basada en els principis de transparència i responsabilitat, afavorint, d'aquesta manera, la creació i consolidació d'un clima anticorrupció per a ara i per al futur.

El Govern valencià se suma, per quart any consecutiu, al Dia Mundial contra la Corrupció que se celebra el 9 de desembre per decisió de Nacions Unides. En 2015 comptarem amb el president mundial de Transparència Internacional, José Ugaz; en 2016 va ser el jutge i ex magistrat de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz; i en 2017 amb l'advocat i ex fiscal anticorrupció, Pedro Horrach. Enguany pretenem donar un nou enfocament a aquest dia i volem abordar amb el filòsof Daniel Innerarity la relació d'aquest fenomen amb la governança pública, les dificultats que estan patint les democràcies per a construir un poder públic legítim i eficaç i com afecten els casos de corrupció.

Editor de continguts