Novetats

« Ves enrere

Estratègia Innovació i Qualitat en la Transparència

Estratègia Innovació i Qualitat en la Transparència

 

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha anat un pas més enllà: si la primera part de la legislatura s'ha centrat en posar en marxa instruments i normatives que implanten la cultura de la transparència ara és el moment d'analitzar el seu funcionament i fer les correccions pertinents a més d'afegir nous mecanismes.

Per això, estem dissenyant una Estratègia d'Innovació i Qualitat en la Transparència a partir de la realització d'Informe d'avaluació del compliment de la normativa vigent en matèria de transparència, especialment sobre l'aplicació de tot allò relacionat amb la publicitat activa. Som la primera comunitat autònoma que realitza, mitjançant la nostra Inspecció General de Serveis, una anàlisi sobre el compliment de la legislació en esta matèria amb la intenció de detectar insuficiències o aspectes susceptibles de millorar-se.

En la mateixa línia i com a compromís de qualitat de la nostra administració presentem la Carta de Serveis del portal de transparència GVAoberta.

Al mateix temps, hem posat en marxa una primera experiència d'Auditoria Ciutadana com a prova pilot de la innovadora metodologia dels «pactes d'integritat» que implica a la societat civil en el seguiment de tot el procés de contractació i execució d'un projecte públic. En este cas, s'ha triat la construcció d'un centre d'ensenyament com a objecte de l'auditoria ciutadana. D'esta manera la Generalitat Valenciana secunda la línia marcada per la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissión Europea de buscar i provar noves formes de salvaguardar els recursos públics dels riscos d'una gestió inadequada, el frau i la corrupció, així com d'augmentar la transparència en el seu ús.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, serà l'encarregat de presentar esta Estratègia d'Innovació i Qualitat en la Transparència. Un acte que comptarà amb la intervenció de l'ingenyier en sistemes Hervé Falciani que ha col·laborat amb la Conselleria per al desenvolupament d'esta Estratègia i el disseny del Sistema d'Alertes Anticorrupció amb el qual la Generalitat Valenciana es posa al capdavant en la lluita i prevenció de la corrupció i les irregularitats en l'administració.

L'acte tindrà lloc el pròxim dimecres 2 de maig, a les 19h, a l'Octubre, Centre de Cultura Contemporània de València.

 

Editor de continguts