Participació estén la memòria democràtica a projectes culturals amb el patrocini de la pel·lícula 'La mort de Guillem'

07/08/2020
Participació estén la memòria democràtica a projectes culturals amb el patrocini de la pel·lícula "La mort de Guillem"

- La Conselleria destina 15.000 euros al film que narra la lluita dels pares de Guillem Agulló perquè la mort del seu fill a les mans d'un grup de neonazis siga considerada un delicte d'odi


La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica amplia la memòria democràtica a l'àmbit de la cultura amb una nova línia d'ajudes a projectes que treballen aquesta matèria. És el cas de la pel·lícula 'La mort de Guillem', el film que aborda l'assassinat del jove valencià a mans d'un grup neonazi i la lluita dels seus pares perquè la mort no siga considerada una mera baralla entre bandes.

La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, s'ha reunit aquest divendres amb un dels productors de pel·lícula, Rafa Moles, per a tancar el patrocini de 15.000 euros per a sufragar alguns dels costos d'elaboració i difusió del projecte.

La consellera, que ha assenyalat la importància de donar suport a iniciatives culturals com aquestes a fi de difondre els valors democràtics, ha afirmat que les polítiques de memòria "necessiten una perspectiva integral i per això cal anar més enllà i sumar diferents punts de vista que recuperen la dignitat de les persones que han lluitat i continuen lluitant per la democràcia i la llibertat".

La pel·lícula s'emmarca en la campanya social, política i de recuperació de la memòria democràtica 'La Lluita Continua', que reivindica la memòria de Guillem Agulló i que té l'objectiu de convertir-se en una eina de lluita partint de la cultura, els feminismes, l'antifeixisme i la defensa dels Drets Humans.

'La mort de Guillem' s'estrenarà el 24 d'agost en la 23a edició del Festival de Màlaga, 27 anys després de l'assassinat del jove antifeixista valencià.

Arxius relacionats