El Consell aprova el conveni amb l'UJI en matèria de participació ciutadana i foment de l'associacionisme per a 2020

26/06/2020

- La finalitat de la col·laboració és avançar en la dinamització del territori a través de la participació
- La conselleria destina 12.500 euros al finançament d'aquestes activitatsEl Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), en el qual les dues institucions col·laboraran amb l'objecte de dur a terme activitats relacionades amb el foment, el desenvolupament i la realització de tasques de participació ciutadana i el foment de l'associacionisme, durant l'exercici 2020.

La conselleria destina un total de 12.500 euros al finançament d'aquestes activitats.

Entre les activitats previstes, hi haurà el seguiment i l'acompanyament d'iniciatives comunitàries de diverses classes. La finalitat última és avançar en la dinamització del territori de manera participativa.

Per a fer-ho, es duran a terme tasques d'investigació (presa de contacte, documentació, anàlisi d'objectius i disseny d'estratègies) i vies d'acció en l'anàlisi de les metodologies participatives amb comunitats en 4 sectors de la província de Castelló: Almedíjar, Vallibona, Vilafranca i en el nucli urbà de la mateixa ciutat de Castelló.

El conveni inclou també la difusió de les activitats esmentades mitjançant el desenvolupament de dues jornades: una d'impuls de la difusió de bones pràctiques de participació en les entitats locals de la província de Castelló; l'altra, una jornada pública de mobilització de la participació, la qual inclourà exposició pública dels processos.