El Consell renova la col·laboració en matèria de transparència i integritat institucional amb la Universitat Jaume I de Castelló

29/05/2020

- La Conselleria de Transparència destina 26.000 euros al finançament de les activitats recollides en el conveni amb l'UJI


El Consell ha aprovat el conveni que renova la col·laboració per a 2020 en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica finançarà les activitats incloses en aquest conveni amb la Universitat Jaume I de Castelló amb un import de 26.000 euros.

A través d'aquesta col·laboració, es fomentaran, desenvoluparan i realitzaran activitats formatives, de divulgació i sensibilització, així com de recerca i desenvolupament, relacionades amb les matèries que formen part del conveni.

Entre aquestes accions, està prevista la convocatòria de beques d'iniciació a la investigació i les estades en pràctiques en ajuntaments per a l'alumnat del grau en Gestió i Administració Pública de la Universitat, mitjançant la col·laboració en temes inclosos en el conveni.

Així mateix, es duran a terme tres jornades sobre transparència, accés a la informació pública, dades obertes, bon govern i integritat institucional a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i a la Facultat de Ciències de la Salut.

Al seu torn, es posaran en marxa 'data sets', o conjunt de dades, per al portal de transparència de la Universitat; la direcció de treballs de fi de grau en aquestes matèries en els graus en Dret i/o Gestió i Administració Pública, o la difusió de resultats d'informes de transparència, bon govern i integritat institucional dels municipis de la província de Castelló.

En totes les activitats es tindrà en compte la possibilitat d'adaptació a les circumstàncies provocades per l'estat d'alarma davant de l'emergència sanitària per la COVID-19.