El Consell renova la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data amb la Universitat de València

10/04/2020

- La Conselleria destina 29.400 euros per a contribuir al funcionament de la Càtedra de Govern Obert en 2020
- L'acord insisteix en la formació, investigació i divulgació en matèries de participació ciutadana i foment de l'associacionismeEl Consell ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat de València (UV) per al funcionament de la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data durant 2020.

Es destinaran 29.400 euros per al desenvolupament d'aquesta iniciativa, la qual té com a principal objectiu, en aquesta edició, l'impuls i la realització d'activitats relacionades amb la participació ciutadana i el foment de l'associacionisme.

En aquest sentit, es realitzaran jornades d'estímul de les polítiques de participació dirigides a les entitats locals de tota la província de València i per a la posada en comú d'experiències de bones pràctiques participatives.

Igualment està previst un curs d'especialització universitària en participació ciutadana per a l'alumnat universitari i personal funcionari amb titulació universitària.

Al seu torn, també es posarà en marxa un curs per al disseny i la implementació de la participació ciutadana en col·laboració amb l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP).

Així mateix, es desenvoluparan estudis diagnòstics sobre l'estat de situació de la realitat associativa, quant a òrgans de participació, recollida de dades d'interés social, així com estudis i avaluacions sobre la pràctica de la dinamització en els òrgans de participació.