La Generalitat i la Diputació de Castelló enfortiran la seua col·laboració en les polítiques de transparència i participació ciutadana

29/11/2019

- Ignacio Blanco: "És fonamental generar aliances amb les entitats locals perquè les polítiques de transparència i participació arriben fins a l'últim racó de la Comunitat"
- Els equips de treball de la Conselleria de Participació i la Diputació de Castelló s'han reunit en les noves dependències de la corporacióLa Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Diputació de Castelló, institucions encapçalades pel secretari autonòmic de Participació i Transparència, Ignacio Blanco, i la diputada provincial de Participació, Transparència i Modernització, Xaro Miralles, han celebrat una trobada en la qual s'ha acordat mantenir una estreta col·laboració per a facilitar a les entitats locals el compliment de les obligacions de transparència i la posada en marxa de projectes innovadors de participació ciutadana, rendició de comptes i dades obertes.

La reunió s'ha desenvolupat en les noves dependències de la Diputació de Castelló, on el secretari autonòmic de Participació i Transparència ha acudit acompanyat per la directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez, i pel director general de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern, Andrés Gomis.

L'equip de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha presentat els plans de treball per a la legislatura, que fan especial incidència en la necessitat de coordinar el treball de les diferents administracions per a eliminar duplicitats i millorar l'eficàcia i l'eficiència de les polítiques públiques de transparència i participació ciutadana.

En concret, des de la Conselleria s'ha traslladat la voluntat de liderar la creació de les xarxes d'entitats locals transparents i participatives, que permeten l'intercanvi de bones pràctiques i l'impuls d'activitats de formació i especialització dels tècnics municipals de transparència i participació.

En aquest sentit, el conveni vigent entre la Generalitat i la Diputació de Castelló és un punt de partida molt positiu, que es veurà reforçat per la voluntat d'ambdues parts per renovar-lo i estendre la col·laboració a altres activitats.

Ignacio Blanco ha assenyalat que aquesta trobada "és fonamental perquè permet generar aliances amb les entitats locals per a que les polítiques de transparència i participació arriben fins a l'últim racó de la Comunitat".

Blanco ha ressaltat que "estem realitzant una ronda de contactes amb les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè entenem que són cooperadors necessaris perquè aquestes aliances siguen efectives".

Així mateix, el secretari autonòmic ha afirmat que "valorem la predisposició de la Diputació de Castelló, amb un gran bagatge en atenció a les necessitats dels municipis de la seua província, per a complir amb les obligacions de la Llei de Transparència".

Per la seua part, la diputada de Participació, Transparència i Modernització de la Diputació de Castelló ha qualificat la reunió de "molt positiva" i ha destacat la voluntat de la institució provincial de treballar de forma coordinada amb la Generalitat per a impulsar al llarg de la legislatura les noves polítiques de participació ciutadana, transparència i dades obertes.

En la trobada s'ha posat de manifest que la Diputació de Castelló és en aquests moments una de les administracions més avançades en matèria de dades obertes i governança participativa. També s'ha abordat la nova llei de transparència i les estratègies que impulsarà la Generalitat.

Xaro Miralles ha explicat que en les pròximes setmanes es renovarà el conveni que mantenen la Diputació i la Direcció General de Transparència. L'objectiu és que la pròpia Diputació i els ajuntaments siguen cada vegada més transparents, raó per la qual considera de vital importància "que totes les institucions compartisquen objectius i avancen en la mateixa direcció".

Arxius relacionats