La Generalitat presidirà en 2020 la comissió de seguiment i control del conveni entre l'Agència Espanyola de Cooperació i diverses CA

31/10/2019

- La reunió de la comissió celebrada ahir a Santander ha aprovat quatre projectes d'acció humanitària per un import d'1,3 milions d'euros


La Generalitat Valenciana assumirà en l'últim quadrimestre de 2020 la presidència de la comissió de seguiment, vigilància i control del conveni de cooperació entre l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i diverses comunitats autònomes.

A través de la comissió esmentada, que té representació de comunitats autònomes i Govern central, es desenvolupen actuacions conjuntes i coordinades en matèria d'acció humanitària en diferents llocs del món.

Ahir es va celebrar a Santander la reunió de la comissió amb la participació de la Comunitat Valenciana, Cantàbria, Astúries, La Rioja, les Canàries, Illes Balears, Castella i Lleó i la mateixa AECID, adscrita al Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

1,3 milions d'euros en projectes

En la trobada es va acordar destinar els fons anuals, que ascendeixen a 1,3 milions d'euros, a diferents projectes d'acció humanitària que són cofinançats a través d'una estratègia conjunta i coordinada entre les comunitats autònomes i l'AECID.

A través d'aquest finançament, durant 2019 es fa atenció especial de la població refugiada sahrauí, projecte que compta amb 500.000 euros; a la població nigeriana a Marandi, iniciativa que rep una subvenció de 300.000 euros; a donar suport a l'educació inclusiva i de qualitat en l'estat de Miranda a Veneçuela, amb una dotació de 250.000 euros, i a donar resposta a les necessitats humanitàries lligades a la violència de gènere a Jerusalem. Aquest, projecte està subvencionat amb 250.000 euros.