Pérez Garijo qualifica d''essencial' el compromís de la Generalitat amb UNRWA en defensa dels drets dels refugiats del poble palestí

10/09/2019
Pérez Garijo qualifica d""essencial" el compromís de la Generalitat amb UNRWA en defensa dels drets dels refugiats del poble palestí

- La consellera, la secretària autonòmica i la directora general de Cooperació Internacional per al Desenvolupament han mantingut una trobada aquest matí amb representants d'aquesta Agència de l'ONU


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat d'"essencial" el compromís de la Generalitat amb l'Agència de l'ONU per als Refugiats de Palestina en Orient Pròxim (UNRWA) "per a continuar treballant en defensa dels drets dels refugiats del poble palestí".

La consellera Pérez Garijo ha mantingut una trobada amb la directora executiva d'UNRWA, Raquel Martí, i la responsable en la Comunitat Valenciana, Sara Gimeno, reunió a la qual també ha assistit la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Belén Cardona, i la directora general de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, Xelo Angulo.

La consellera de Participació ha remarcat l'esforç d'aquesta agència que treballa per a pal·liar la vulnerabilitat que pateixen els més de 5 milions de persones refugiades en Palestina. "Des del Govern valencià volem visibilitzar aquesta situació i impulsar la cooperació a través de diferents convocatòries d'ajudes", ha indicat.

Durant la reunió, s'ha fet balanç dels resultats dels diferents projectes que té en marxa UNRWA, en els quals participa la Generalitat Valenciana, un dels Governs autonòmics que aporta més finançament.

Pérez Garijo ha manifestat la voluntat de "revertir la realitat del poble palestí que porta patint durant ja més de set dècades. Volem posar el nostre granet d'arena per a, a través de les nostres polítiques, entre altres accions, millorar la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes que formen part del seu sistema educatiu", ha indicat.

Presa de contacte amb Cedsala i Mundubat

D'altra banda, i també durant la jornada aquest dimarts, la consellera i la directora general han mantingut una reunió amb representants del Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (Cedsala) i de la Fundació Mundubat per a una primera presa de contacte.

Arxius relacionats