La Generalitat convoca subvencions directes per a projectes d'acció humanitària d'emergència a Moçambic

26/03/2019

La Generalitat ha publicat la convocatòria de subvencions de concessió directa per a projectes d'acció humanitària d'emergència a Moçambic per a pal·liar els efectes del cicló Idai. Aquestes actuacions tindran un finançament de 225.000 euros.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha convocat un Comité d'Ajuda Humanitària d'Emergència (CAHE) per a Moçambic que es reunirà el 3 d'abril, amb l'objectiu de donar resposta a la situació d'emergència al país, que ha patit molts danys personals i materials.

En aquesta sessió, s'aprovaran els projectes d'acció humanitària a Moçambic, amb una durada de 12 mesos i un import màxim de 75.000 euros per a cada un dels seleccionats. Els objectius de les accions se centraran com a mínim en una de les següents prioritats: aigua i sanejament, salut, protecció de la infància, educació o recuperació agrícola.

El termini de presentació de les sol·licituds comença hui i finalitza divendres que ve, 29 de març. Tota la informació està disponible en la web de Transparència: consulteu aquest enllaç

A aquestes ajudes directes se sumen 25.000 euros més pel conveni que la Generalitat té amb Farmamundi.

També es destinaran 250.000 euros a través de la col·laboració entre les comunitats autònomes i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, per a fer un primer enviament al país en el marc del Programa mundial d'aliments en una intervenció conjunta davant d'aquesta lamentable emergència humanitària.

L'ONU preveu almenys 2,8 milions d'afectats després del pas d'una de les pitjors tempestes que ha assotat el sud d'Àfrica en dècades i que ha devastat poblacions senceres a Moçambic, Zimbàbue i Malawi.

El cicló tropical Idai, de categoria 3, va tocar terra la nit del 14 al 15 de març prop de la ciutat de Beira, província de Sofala, al centre de Moçambic, la qual cosa va ocasionar pluges torrencials i vents huracanats.