Més d'un centenar de representants dels centres valencians en l'exterior visiten València durant aquestes Falles

14/03/2019
Més d"un centenar de representants dels centres valencians en l"exterior visiten València durant aquestes Falles

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha rebut aquesta setmana els i les representants dels 16 centres valencians a l'exterior (Cevex) que visiten València amb motiu de les Falles.

En aquesta ocasió, s'han desplaçat fins a València un grup de 139 persones de diversos Cevex repartits per tot el món, des de l'Argentina, Xile, els Estats Units i França fins a Catalunya, Aragó, Andalusia, les Illes Balears, La Rioja, Castella Lleó, Cantàbria o Navarra.

Durant aquesta setmana, els valencians i les valencianes que resideixen a l'exterior estan desenvolupant diverses activitats. Durant la jornada han fet un itinerari pel centre històric de València, on han pogut conéixer el Centre Arqueològic de l'Almoina, assistir a la tradicional sessió del Tribunal de les Aigües i visitar la Llotja.

En la jornada de divendres, acompanyats pel conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, visitaran el convent de Santo Domingo. Al seu torn, assistiran a la recepció que fan a l'Ajuntament l'alcalde de València, Joan Ribó, i les falleres majors i la cort d'honor, per a presenciar després la mascletà.

Dimecres han fet un recorregut per la Devesa del Saler i el Parc Natural de l'Albufera.

La visita conclourà diumenge que ve amb la recepció al Palau que farà el president de la Generalitat, Ximo Puig.