Alcaraz lamenta que el reconeixement del Dret foral valencià 'siga encara una assignatura pendent'

07/03/2019
Alcaraz lamenta que el reconeixement del Dret foral valencià "siga encara una assignatura pendent"

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha participat en la I Trobada de juristes de Dret Civil autonòmic, organitzat per la Càtedra de Dret Foral de la Universitat de València en col·laboració amb la pròpia Conselleria de Transparència, jornada en la qual s'ha debatut i reflexionat entorn de l'evolució i desenvolupament dels drets civils autonòmics en la doctrina del Tribunal Constitucional.

Alcaraz ha lamentat que el reconeixement del dret foral valencià "siga encara una assignatura pendent", malgrat el treball i els esforços de la Conselleria, les universitats i els juristes valencians.

En aquest sentit, el conseller ha recordat les mesures i actuacions que s'han anat realitzant en col·laboració amb la societat civil i ha assenyalat que el reconeixement del dret civil valencià a través de la reforma constitucional "s'ha quedat en el tinter a causa del calendari electoral".

El conseller ha sigut l'encarregat de presentar la primera de les ponències de la jornada 'Doctrina del Tribunal Constitucional sobre la competència autonòmica en matèria de legislació civil. Especial referència al dret civil valencià', que ha realitzat el magistrat del Tribunal Constitucional Juan Antonio Xiol.

Arxius relacionats